Προσφούρνια έχετε δοκιμάσει;

Μια παραδοσιακή οικοτεχνία με τα όλα της είναι η νέα πρόταση των ιστορικών «Καραμανλίδικων του Φάνη», ασφαλώς στα πέριξ του άλλου τους μαγαζιού στου Ψυρρή.

Προσφούρνια έχετε δοκιμάσει;

Μια παραδοσιακή οικοτεχνία με τα όλα της είναι η νέα πρόταση των ιστορικών «Καραμανλίδικων του Φάνη», ασφαλώς στα πέριξ του άλλου τους μαγαζιού στου Ψυρρή. Εδώ το focus είναι στον ξυλόφουρνο με σπεσιαλιτέ τα προσφούρνια όπως ονομάζονταν στους χρόνους του Βυζαντίου τα ψωμάκια που ψήνονταν σε υπαίθριους φούρνους και μαγειρεία.

Τα προσφούρνια της επιλογής σας «διακοσμούνται» με τα εκλεκτά μερακλίδικα καλούδια των «Καραμανλίδικων» και μπορείτε να συνοδεύσετε με καραμανλίδικους μεζέδες και κάποια ζεστά πιάτα. Φεύγοντας φροντίστε να προμηθευτείτε από χειροποίητο σουτζούκι και παστουρμά μέχρι σπάνια τυριά από όλη την Ελλάδα, ενώ θα γλυκαθείτε με κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, καζάν ντιπί, παστέλι, ρυζόγαλο, καθώς και σπιτικές μαρμελάδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.