Ένα «Λοκάλι» νοστιμεύει τη γειτονιά του Ψυρρή

Καρυάτιδες με μούσια, κεφτέδες με gin tonic και… μπάμιες τηγανητές φέρνει η νέα εποχή του «Cine Ψυρρή», που επανασυστήνεται στην πιάτσα της Σαρρή, δικαιωματικά, ως «Λοκάλι».

Ένα «Λοκάλι» νοστιμεύει τη γειτονιά του Ψυρρή

Καρυάτιδες με μούσια, κεφτέδες με gin tonic και… μπάμιες τηγανητές φέρνει η νέα εποχή του «Cine Ψυρρή», που επανασυστήνεται στην πιάτσα της Σαρρή, δικαιωματικά, ως «Λοκάλι». Ένα σημείο αναφοράς της γειτονιάς, που στις παλιές του εποχές μας μάζευε για να μας δείξει ταινίες κάτω απ’ τα άστρα, τώρα μας προσκαλεί στη δροσερή του αυλή, για να αποκαλύψει μια μικρή αφράτων μουριών και πλατανιών στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα «Λοκάλι» νοστιμεύει τη γειτονιά του Ψυρρή - εικόνα 1

Εκεί, με pop αισθητική, cup, tap & tavern λογική, βασικό moto πως local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου, από τις μπάρες σερβίρονται specialty καφέδες, από τις βρύσες κυλούν νεγκρόνι και από την κάβα ξετρυπώνουν επιλεγμένα, ελληνικά και μη κρασιά και αποστάγματα, ποτά και μπίρες, ενώ το concept της ελληνικής pub, που άνοιξε τις πύλες της στις 27 Ιουνίου, ολοκληρώνει ένα μενού με funky νεολογισμούς, από γίγαντες τουρσί και αλμυρούς λουκουμάδες μπακαλιάρου, μέχρι… χοτ ντογκ προβατίνας.

Περισσότερες πληροφορίες

Λοκάλι (Το)

Σαρρή 44, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/12/2025

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.