«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή

Ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό κουβάρι για κάθε στιγμή της ημέρας ξετυλίγει εδώ και λίγο καιρό στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «V1935», στην καρδιά της πόλης.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή

Ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό κουβάρι για κάθε στιγμή της ημέρας ξετυλίγει εδώ και λίγο καιρό το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «V1935», στην καρδιά της πόλης. Δίνοντας νέα ζωή σε ένα γοητευτικό κτίριο με αύρα Μεσοπολέμου, το οποίο στέγαζε κάποτε το πρώτο μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλου, ξεκινά τη δράση του από νωρίς στο all day bistrot του ισογείου με την ξεχωριστή vintage αισθητική.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή - εικόνα 1

Το στοιχείο της πέτρας κυριαρχεί, ένα ξύλινο ψυγείο πάγου-αντίκα, που χρονολογείται από το 1920, μας ταξιδεύει μαζί με το πρώτο μπουκάλι της Φιξ στα χρόνια του Μεσοπολέμου, ενώ οι γεύσεις που προτείνει ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Στανίτσας προβάλλουν το ελληνικό στοιχείο με μοντέρνα οπτική: δροσερή ελληνική σαλάτα με τηγανητή φέτα σε κρούστα ρίγανης, καπνιστό χέλι με σπανάκι και βινεγκρέτ ροδιού, ελαφρύς μουσακάς σε ατομικό σκεύος με αρνίσιο κιμά και κρέμα γραβιέρας, πολύ εντυπωσιακό γαλακτομπούρεκο με κραμπλ τσουρεκιού και παγωτό κανέλας.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή - εικόνα 2

Ανεβαίνοντας τώρα στο πολύ όμορφο roof garden του ξενοδοχείου, η θολωτή οροφή ανοίγει και υπόσχεται δροσερές βραδιές κάτω από τον ουρανό. Κομψές swing μουσικές γεμίζουν το χώρο, ασπρόμαυρες ταινίες του βωβού κινηματογράφου προβάλλονται στον τοίχο και η όρεξη ανοίγει για τις εξαιρετικές πίτσες του Λευτέρη Τσαουσάκη με τη χειροποίητη ναπολιτάνικη ζύμη.

Αυτή με σταφύλι, ρικότα και φέτα βάζει υποψηφιότητα για την πίτσα του καλοκαιριού, η vegan πίτσα με φυτικά τυριά αφουγκράζεται τις διατροφικές τάσεις της εποχής, ενώ δεν λείπουν οι σαλάτες, τα ζυμαρικά και τα signature cocktails, όπως αυτό με τη βιολογική aloe vera από την προσωπική καλλιέργεια του ιδιοκτήτη, για μια καλοκαιρινή βραδιά με τα όλα της στο αθηναϊκό downtown.

Περισσότερες πληροφορίες

V1935 Roof Garden

(ξεν. «V1935») Βουλής 29, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.