«Ακροβόλι»: Θαλασσινή φρεσκάδα με τη βούλα

Τώρα το καλοκαίρι που οι βόλτες μας στη Βούλα πυκνώνουν, πιάνουμε τραπέζι στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της οδού Ποσειδώνος.

«Ακροβόλι»: Θαλασσινή φρεσκάδα με τη βούλα

Τώρα το καλοκαίρι που οι βόλτες μας στη Βούλα πυκνώνουν, αφήνουμε πίσω μας τη βουή της κεντρικής πλατείας και πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι», στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της οδού Ποσειδώνος. Το πολύ κομψό θαλασσινό εστιατόριο αναπνέει σε μια πανέμορφη πέτρινη μονοκατοικία του 1936, αν και φυσικά την τιμητική του αυτήν την εποχή έχει το δροσερό ξύλινο ντεκ με τα τραπέζια, τις αναπαυτικές καρέκλες και την ατμόσφαιρα που έχει κάτι από νησί.

«Ακροβόλι»: Θαλασσινή φρεσκάδα με τη βούλα - εικόνα 1

Καταθέτοντας τη δική τους πρόταση για μια μαγειρική της θάλασσας που βασίζεται στην άριστη πρώτη ύλη, ο σεφ και συνιδιοκτήτης Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής μαζί με τον επί χρόνια στενό του συνεργάτη Μιλτιάδη Γιάννου δημιουργούν ένα γευστικό πανόραμα που μοσχοβολά ιώδιο. Από τα κάθε λογής δυσεύρετα όστρακα και αλίπαστα κι ένα από τα κορυφαία ψητά χταπόδια της πόλης, χαράσσουν ξαφνικά πλώρη για μια εξαιρετική και very healthy υπερσαλάτα με κέιλ, τρίχρωμη κινόα, αποξηραμένα βερίκοκα, αβοκάντο και λιναρόσπορο και δεν διστάζουν να περάσουν την ολόφρεσκη τούνα του Ευβοϊκού από το μαγειρικό τους... μικροσκόπιο, για να τη σερβίρουν σε καρπάτσιο με πιπέρι, λάιμ και τσάιβ, ταρτάρ με αγγουράκι τουρσί αλλά και ταλιάτα με χόρτα και ψητά λαχανικά.

«Ακροβόλι»: Θαλασσινή φρεσκάδα με τη βούλα - εικόνα 2

Το ψυγείο του μαγαζιού γεμίζει καθημερινά με ολόφρεσκα ψάρια από τη Μάνη και την Άνδρο, κάτι που εγγυάται ότι τα σασίμι και τα νιγκίρι που ετοιμάζει ο ταλαντούχος Παναγιώτης Λιατόπουλος προσφέρουν ατόφια θαλασσινή γεύση και αποτελούν ταυτόχρονα μια ωραία ιδέα σε περίπτωση που προτιμήσουμε να τσιμπολογήσουμε στο μπαρ και να δροσιστούμε με κάποιο κοκτέιλ.

«Ακροβόλι»: Θαλασσινή φρεσκάδα με τη βούλα - εικόνα 3

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, θα απολαύσουμε τα ωραία τους γλυκά, ποντάροντας στην πανακότα με γλυκό του κουταλιού, στο βουτυράτο κιουνεφέ και στη γοητευτική γκανάς πικρής σοκολάτας με σάλτσα από φρούτα του δάσους. Σημειώστε ότι στο πίσω μέρος του μαγαζιού μάς ­περιμένει εδώ και λίγο καιρό μια μεγάλη και κομψή σάλα, που μπορεί να κλειστεί και ολόκληρη για επαγγελματικές και ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.