To restart πατά το «Επτά 7»

Ανανεωμένο άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Θησείου.

To restart πατά το «Επτά 7»

Ανανεωμένο άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Θησείου. Η σάλα του παλιού νεοκλασικού αναπνέει πλέον σε γήινες πινελιές, ενώ η κουζίνα κοιτά κατά Ιταλία μεριά κι έχει στο τιμόνι της τον Δαμιανό Σιδηροκανέλλη, για πολλά χρόνια δεξί χέρι του Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι. Οι γεύσεις εμπνέονται από το ύφος του αείμνηστου σεφ και την ιταλική παράδοση, κάτι που σημαίνει πως στο μενού συνυπάρχουν ορεκτικά όπως ο μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού και το vitello tonnato, δροσερές σαλάτες, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, ριζότο και πίτσα, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις σε κρέας όπως η μοσχαρίσια tagliata και το χοιρινό φιλέτο saltimbocca.

Η εντυπωσιακή κάβα με το γυάλινο πάτωμα και τη θέα στα αρχαιολογικά ευρήματα παραμένει στη θέση της, ανανεωμένη όμως με πολλές ετικέτες του ιταλικού αμπελώνα χάρη στη γενικότερη φροντίδα που επιφυλάσσει στο εστιατόριο η συνεργασία του με τον όμιλο Τραστέλη. Αυτές τις ημέρες βέβαια την τιμητική του έχει το rooftop με την ωραία θέα στην Ακρόπολη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.