To restart πατά το «Επτά 7»

Ανανεωμένο άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Θησείου.

To restart πατά το «Επτά 7»

Ανανεωμένο άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Θησείου. Η σάλα του παλιού νεοκλασικού αναπνέει πλέον σε γήινες πινελιές, ενώ η κουζίνα κοιτά κατά Ιταλία μεριά κι έχει στο τιμόνι της τον Δαμιανό Σιδηροκανέλλη, για πολλά χρόνια δεξί χέρι του Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι. Οι γεύσεις εμπνέονται από το ύφος του αείμνηστου σεφ και την ιταλική παράδοση, κάτι που σημαίνει πως στο μενού συνυπάρχουν ορεκτικά όπως ο μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού και το vitello tonnato, δροσερές σαλάτες, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, ριζότο και πίτσα, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις σε κρέας όπως η μοσχαρίσια tagliata και το χοιρινό φιλέτο saltimbocca.

Η εντυπωσιακή κάβα με το γυάλινο πάτωμα και τη θέα στα αρχαιολογικά ευρήματα παραμένει στη θέση της, ανανεωμένη όμως με πολλές ετικέτες του ιταλικού αμπελώνα χάρη στη γενικότερη φροντίδα που επιφυλάσσει στο εστιατόριο η συνεργασία του με τον όμιλο Τραστέλη. Αυτές τις ημέρες βέβαια την τιμητική του έχει το rooftop με την ωραία θέα στην Ακρόπολη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.