Στο «Da Bruno» δοκιμάζουμε ανάλαφρες healthy γεύσεις αλά ιταλικά

Το καλοκαιράκι κυλάει ανάλαφρα στην ατμοσφαιρική του βεράντα και οι γευστικές εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο «Da Bruno» δοκιμάζουμε ανάλαφρες healthy γεύσεις αλά ιταλικά

Το καλοκαιράκι κυλάει ανάλαφρα στην ατμοσφαιρική του βεράντα (κλασική αξία για δροσερές βραδιές στο Παλαιό Φάληρο) και οι γευστικές εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Πρώτα και κύρια, η μαύρη καλοκαιρινή τρούφα μόλις κατέφτασε από την Άλμπα και ο σεφ πατρόν του «Da Bruno» Δημήτρης Τσουκάρης προτείνει ένα ολόκληρο μενού αφιερωμένο στον πολύτιμο μύκητα: κροστίνι με σπαράγγια, αβγό ποσέ και μαύρη τρούφα, σαλάτα σε φωλιά από ζυμάρι πίτσας με καβούρι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, φρούτα του δάσους και μαύρη τρούφα, νιόκι με σάλτσα πεκορίνο και μαύρη τρούφα, πίτσα με καρπάτσιο και μαύρη τρούφα, ακόμη κι ένα τέλειο aperitivo με μέλι τρούφας και φρέσκια τρούφα θα μας βάλουν σε mood για εξίσου δυνατή συνέχεια.

Άλλο κεφάλαιο οι ελαφριές και άκρως καλοκαιρινές ταλιάτες για κάθε γούστο. Ταλιάτα κοτόπουλο ή γαλοπούλα (με αχλάδι, τρυφερό σπανάκι, ρόκα, σάλτσα κουρκουμά και σουσάμι) για όσους αγαπούν τις ευφάνταστες προτάσεις με πουλερικά, ταλιάτα Black Angus αλλά και ταλιάτα σολομού και τόνου, που συνοδεύεται από baby περουβιανή πατάτα, μαύρο ρεβίθι και πολύχρωμη κινόα, ανάλαφρη και πολύ healthy.

Στο «Da Bruno» δοκιμάζουμε ανάλαφρες healthy γεύσεις αλά ιταλικά - εικόνα 1

Αν αγαπάτε τις υπερτροφές, σημειώστε και τα ολοκαίνουργια σπαγκέτι με ζυμάρι σπιρουλίνας –αποκλειστικότητα του εστιατορίου–, που σερβίρονται με θαλασσινά και λαχανικά. Αν, πάλι, είστε λάτρης των ιταλικών σπεσιαλιτέ, αξίζει να προτιμήσετε τις μοναδικές χειροποίητες παπαρδέλες σε δύο signature εκδοχές: είτε με καραβίδες και γαρίδες, που μαγειρεύονται μπροστά μας σε ολόκληρο κεφάλι τυρί από πεκορίνο Romano, είτε με αστακό και καραβίδα σε φωλιά παρμεζάνας.

Σταθερά στον κατάλογο και οι vegan προτάσεις, που φανερώνουν γρήγορα αντανακλαστικά στις διατροφικές τάσεις της εποχής, αλλά και υπέροχα επιδόρπια, όπως η σεμιφρέντο εσπεριδοειδών με σάλτσα πορτοκαλιού και λεμονιού, το τσιζκέικ με βάση από μπισκότα digestive, ρικότα και φρούτα του δάσους και το διά­σημο τιραμισού του «Da Bruno» για βέρο ιταλιάνικο φινάλε, καρυκευμένο με εξαιρετικά λικέρ και ντιζεστίφ από την πλούσια συλλογή του μαγαζιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.