«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου

Το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Blend» κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση, που συνενώνει γεύσεις του κόσμου πέρα από γεωγραφικές συντεταγμένες, σε περιβάλλον χαλαρά κοσμοπολίτ.

«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου

Η γνωριμία της ομάδας των ιδιοκτητών του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Blend» με την Εβίτα Κουτσοπούλου και τον Alex Canvin γέννησε το all day εστιατόριο «Folk» στο ισόγειο, εκεί ακριβώς όπου η Αιόλου συναντά την –πεζοδρομημένη εδώ και λίγες ημέρες– Βύσσης. Καθισμένος σε ένα από τα τραπέζια με το ξανθό ξύλο και τις σούπερ αναπαυτικές καρέκλες, περιεργάζομαι το χώρο και πιάνω τον εαυτό μου να χαλαρώνει.

Καθαρές γραμμές, φυτά εσωτερικού χώρου που κρέμονται από το ταβάνι εναλλάξ με κομψά scandi φωτιστικά, ξύλο στην μπάρα της γωνίας, εμφανές τούβλο στην ανοιχτή κουζίνα, κουφώματα στο χαρακτηριστικό μπλε της σοκολάτας Παυλίδη να κάνουν γοητευτική αναφορά στις παλιές εγκαταστάσεις της γνωστής σοκολατοποιίας, που αποτελεί πυρήνα του κτιρίου – η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και αφτιασίδωτα κοσμοπολίτικη, όπως και στο άλλο στέκι του διδύμου, το «Different Beast» της Κηφισιάς.

«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου - εικόνα 1

Όπως κι εκεί, έτσι κι εδώ η Εβίτα και ο Alex επιβλέπουν τα πάντα και μεταφέρουν στην κάρτα του «Folk» χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις περιπλανήσεις τους ανά τον κόσμο, επιλέγοντας συνταγές και πιάτα χωρίς γεωγραφικά στεγανά, που εκτελεί ο ταλαντούχος σεφ Λουκάς Τσάβος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις in-house παρασκευές. Μέχρι τις 7 μ.μ. παίζουν healthy brunch γεύσεις, όπως το πολύχρωμο Buddha bowl ή το ευφυώς υπόγλυκο χειροποίητο μπριός με σπιτική ρικότα και μαρμελάδα, αλλά και κάποια πιο «κανονικά» πιάτα, όπως τα πολύ καλοφτιαγμένα και vegetarian χειροποίητα tagliolini με πέστο από κέιλ, κουκουνάρι και λεμόνι.

Από εκεί και πέρα, η κουζίνα ανοίγει κι άλλο τους ορίζοντές της, κάνοντας άλματα από ένα σκανδιναβικής λογικής και ιδιαίτερα νόστιμο «καρβουνισμένο» μπρόκολο, με ψημένα φουντούκια και χειροποίητο labneh, προς μια ζουμερή σολομοπέστροφα με τραγανή πετσούλα και μπόλικο ασιατικό umami χάρη στον πουρέ από φύκια nori, και καταφέρνει να προσγειωθεί με ισορροπία στα πόδια της.

Δεν πρέπει να χάσεις...

«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου - εικόνα 2

το Buddha Bowl

Πολύχρωμο και ινσταγκραμικό, το υγιεινό μπολ μπλέκει τραγανοτηγανισμένα φαλάφελ με χούμους παντζαριού, αβοκάντο, σαλάτα από μοβ λάχανο και φύλλα μουστάρδας, έχοντας για βοήθεια σπιτικές πίτες naan.

το αρνί με χαρίσα

Το κρέας σιγομαγειρεύεται παραμένοντας ζουμερό κι έρχεται με ωραίο μέλωμα, «περικυκλωμένο» από χαρίσα αρωματισμένη με τριαντάφυλλο, αφράτη μους φέτας και ήπιο όξινο αγγουράκι τουρσί.

τη μους φαγόπυρου

Ένα επιδόρπιο με χαμηλά βολτ γλύκας: αφράτη μους πασπαλισμένη με καφέ και λεπτές «γιρλάντες» από αλμυρή καραμέλα, και δίπλα σορμπέ λεμονιού για την απαραίτητη δροσιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.