«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark

Τελευταίος προσκεκλημένος για φέτος, ο chef-patron Μανώλης Παπουτσάκης, με ξεχωριστές γεύσεις από τη βραβευμένη κρητική πρεσβεία που έχει στήσει στη Θεσσαλονίκη. Κλείστε θέση!

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark

Αυλαία ρίχνει το 2o Symposio at Ark ύστερα από ένα συναρπαστικά νόστιμο εξάμηνο γνωριμίας με βραβευμένα εστιατόρια της περιφέρειας, τους ίδιους τους σεφ τους, τις πιο δυνατές τους σπεσιαλιτέ. Ένα ενθουσιώδες κοινό κάθε ηλικίας ήρθε και ξαναήρθε στις ξεχωριστές βραδιές –οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν sold out από τη στιγμή της ανακοίνωσής τους– του 2oυ Symposio at Ark, που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12.

Κάθε βραδιά στη σάλα του «Ark» κι ένα μοναδικό ταξίδι πότε στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, πότε στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, πάντα όμως με την αμέριστη συμπαράσταση του executive chef του εστιατορίου Γιάννη Μπαξεβάνη και του chef de cuisine Φίλιππου Δημόπουλου, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου οι προσκεκλημένοι σεφ να μαγειρέψουν σαν... στο σπίτι τους.

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark - εικόνα 1

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στο τελευταίο ραντεβού που μας κλείνει για φέτος το πρωτοποριακό γαστρονομικό event, με επίτιμο καλεσμένο τoν Μανώλη Παπουτσάκη (20/6). Ο Χανιώτης σεφ έκανε με το «Χαρούπι» ένα από τα πιο πολυσυζητημένα openings των τελευταίων ετών στη συμπρωτεύουσα, στήνοντας μια πραγματική κρητική πρεσβεία στα Λαδάδικα: φέρνει σχεδόν όλες τις πρώτες ύλες από τη μεγαλόνησο, προσφέρει πολλές γνωστές και δημοφιλείς κρητικές σπεσιαλιτέ αλλά και ορισμένες ξεχασμένες γεύσεις, άλλοτε μένοντας πιστός στην παραδοσιακή συνταγή, άλλοτε παρεμβαίνοντας με λεπτές και κομψές πινελιές στο προσωπικό του ύφος.

Στο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό θα παρουσιάσει μια επιλογή από τις πιο χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ που σερβίρει στη συμπρωτεύουσα, όπως η διά­σημη κρητική κρεατότουρτα με τη μορφή χειροποίητων ραβιολιών από χαρούπι και κρέμα αβγολέμονο ή το περίφημο γαμοπίλαφο με ζυγούρι και παγωτό γιαούρτι, γράφοντας έτσι έναν… fusion επίλογο για τη φετινή διοργάνωση στην πανέμορφη βεράντα του «Ark» πάνω στο κύμα.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Χαρούπι» για την Πέμπτη 20/6

Welcome drink
Ούζο 12

Πρώτο πιάτο
Χοχλιοί μπουμπουριστοί με ψητό σκόρδο, δενδρολίβανο, ξίδι Μαρουβά

Δεύτερο πιάτο
Κρητικό κουαρτέτο
• ο ντάκος αλλιώς
• αβγό ορτυκιού με στάκα, σπαράγγι και τρούφα
• χορτοκαλίτσουνο
• ραβιόλι χαρουπιού «κρεατότουρτα»

Τρίτο πιάτο
Γαμοπίλαφο με ζυγούριμε αλμυρό παγωτό γιαουρτιού-­πηχτόγαλου και τζελ λεμόνι

Επιδόρπιο
Μιλφέιγ ξεροτήγανο χαρουπιού

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato

€ 38/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.