«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark

Τελευταίος προσκεκλημένος για φέτος, ο chef-patron Μανώλης Παπουτσάκης, με ξεχωριστές γεύσεις από τη βραβευμένη κρητική πρεσβεία που έχει στήσει στη Θεσσαλονίκη. Κλείστε θέση!

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark

Αυλαία ρίχνει το 2o Symposio at Ark ύστερα από ένα συναρπαστικά νόστιμο εξάμηνο γνωριμίας με βραβευμένα εστιατόρια της περιφέρειας, τους ίδιους τους σεφ τους, τις πιο δυνατές τους σπεσιαλιτέ. Ένα ενθουσιώδες κοινό κάθε ηλικίας ήρθε και ξαναήρθε στις ξεχωριστές βραδιές –οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν sold out από τη στιγμή της ανακοίνωσής τους– του 2oυ Symposio at Ark, που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12.

Κάθε βραδιά στη σάλα του «Ark» κι ένα μοναδικό ταξίδι πότε στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, πότε στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, πάντα όμως με την αμέριστη συμπαράσταση του executive chef του εστιατορίου Γιάννη Μπαξεβάνη και του chef de cuisine Φίλιππου Δημόπουλου, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου οι προσκεκλημένοι σεφ να μαγειρέψουν σαν... στο σπίτι τους.

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark - εικόνα 1

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στο τελευταίο ραντεβού που μας κλείνει για φέτος το πρωτοποριακό γαστρονομικό event, με επίτιμο καλεσμένο τoν Μανώλη Παπουτσάκη (20/6). Ο Χανιώτης σεφ έκανε με το «Χαρούπι» ένα από τα πιο πολυσυζητημένα openings των τελευταίων ετών στη συμπρωτεύουσα, στήνοντας μια πραγματική κρητική πρεσβεία στα Λαδάδικα: φέρνει σχεδόν όλες τις πρώτες ύλες από τη μεγαλόνησο, προσφέρει πολλές γνωστές και δημοφιλείς κρητικές σπεσιαλιτέ αλλά και ορισμένες ξεχασμένες γεύσεις, άλλοτε μένοντας πιστός στην παραδοσιακή συνταγή, άλλοτε παρεμβαίνοντας με λεπτές και κομψές πινελιές στο προσωπικό του ύφος.

Στο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό θα παρουσιάσει μια επιλογή από τις πιο χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ που σερβίρει στη συμπρωτεύουσα, όπως η διά­σημη κρητική κρεατότουρτα με τη μορφή χειροποίητων ραβιολιών από χαρούπι και κρέμα αβγολέμονο ή το περίφημο γαμοπίλαφο με ζυγούρι και παγωτό γιαούρτι, γράφοντας έτσι έναν… fusion επίλογο για τη φετινή διοργάνωση στην πανέμορφη βεράντα του «Ark» πάνω στο κύμα.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Χαρούπι» για την Πέμπτη 20/6

Welcome drink
Ούζο 12

Πρώτο πιάτο
Χοχλιοί μπουμπουριστοί με ψητό σκόρδο, δενδρολίβανο, ξίδι Μαρουβά

Δεύτερο πιάτο
Κρητικό κουαρτέτο
• ο ντάκος αλλιώς
• αβγό ορτυκιού με στάκα, σπαράγγι και τρούφα
• χορτοκαλίτσουνο
• ραβιόλι χαρουπιού «κρεατότουρτα»

Τρίτο πιάτο
Γαμοπίλαφο με ζυγούριμε αλμυρό παγωτό γιαουρτιού-­πηχτόγαλου και τζελ λεμόνι

Επιδόρπιο
Μιλφέιγ ξεροτήγανο χαρουπιού

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato

€ 38/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.