Νέες γεύσεις στην «Αλεξάνδρα»

Η πράσινη βεράντα απέναντι από το Πάρκο των Παναθηναίων είναι από τις κλασικές δροσερές αξίες, και ο κατάλογος φροντίζει πάντα να μας ιντριγκάρει με καινούργιες προτάσεις.

Νέες γεύσεις στην «Αλεξάνδρα»

Η πράσινη βεράντα της «Αλεξάνδρας» απέναντι από το Πάρκο των Παναθηναίων που αναλαμβάνει δράση τους μήνες του καλοκαιριού είναι από τις κλασικές δροσερές αξίες της πόλης, και ο κατάλογος φροντίζει πάντα να μας ιντριγκάρει με πιάτα που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή πλάι βέβαια στα κλασικά τους.

Έτσι, ξεκινάμε με μια σαλάτα πανδαισία του καταστήματος, με λαχανικά, κουκουνάρι και σος από βαλσαμικό με μέλι, και από τα πιάτα «Αλεξάνδρα» αλιεύουμε για παράδειγμα τα λινγκουίνι Επτανήσου με τρίχρωμες γλυκές πιπεριές, φρέσκια ντομάτα, ελιές και καρέ φέτας ή τα μακαρόνια με θαλασσινά μαγειρεμένα στη λαδόκολλα με γαρίδες, μύδια, καλαμάρι, έχοντας στα υπόψιν κι ένα λαβράκι με λαδολέμονο και κρόκο Κοζάνη συνοδεία ριζότο λαχανικών αν η παρέα αγαπάει το ψάρι. Δεν λείπουν φυσικά τα κρεατικά (τα χοιρινά μπριζολάκια στα κάρβουνα μαριναρισμένα με κόκκινο κρασί και αρωματικά βότανα είναι ωραία ιδέα) και πολλά γλυκά για το τέλος σαν τη δροσερή μους σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.