«Forget Domani»: Κοκτέιλ και πίτσα παρέα με τον Φράνκι

Ακόμη και να μη γνωρίζεις την ιδιαίτερη αγάπη που θρέφει το φρέσκο pizza bar των Άνω Πετραλώνων για τον Σινάτρα, δεν αργείς να την αντιληφθείς.

«Forget Domani»: Κοκτέιλ και πίτσα παρέα με τον Φράνκι

Ακόμη και να μη γνωρίζεις την ιδιαίτερη αγάπη που θρέφει το φρέσκο pizza bar των Άνω Πετραλώνων για τον Σινάτρα, δεν αργείς να την αντιληφθείς. Πολλά από τα σουπλά κοσμεί το 45άρι της ομώνυμης επιτυχίας, ο ίδιος είναι η κεντρική φιγούρα σε έναν αλλιώτικο Μυστικό Δείπνο (παραδίπλα του κάθεται ο Ζαμπέτας!) που βρίσκεται κρεμασμένος στον τοίχο, θα τον ακούσεις συχνά πυκνά από τα ηχεία του μαγαζιού μαζί με αρκετή τζαζ και μπόσα νόβα. Σε έναν άλλο τοίχο ο Κερτ Κομπέιν καταβροχθίζει μια ολόκληρη πίτσα πεπερόνι, προϊδεάζοντας για την γευστική ρότα που επέλεξαν για τη νέα τους πρόταση τα αδέρφια Δημήτρης και Σάντυ Τζαβέλα.

Ο κατάλογος κάνει focus σε λίγες αλλά καίριες προτάσεις στα χρώματα της γείτονος, σαν την απλή και δροσερή σαλάτα tonnato με τόνο, αυγά ορτυκιού και καρδιές αγκινάρας, τα τραγανά μπουρεκάκια κανταϊφιού polpette με νόστιμη γέμιση από γκοργκοντζόλα και προβολόνε ή τους ιταλικούς ρυζοκεφτέδες arancini με κοτόπουλο και μοτσαρέλα που θα κέρδιζαν πόντους αν κατέβαιναν νωρίτερα από τη φωτιά.

«Forget Domani»: Κοκτέιλ και πίτσα παρέα με τον Φράνκι - εικόνα 1

Πολύ ευχάριστη είναι η πίτσα τους, με ζύμη ελαφριά και αέρινη που σερβίρουν σε διάφορες συνταγές, σαν την λευκή cacio pepe που προτιμήσαμε εμείς με καλοδιαλεγμένα τυριά και αρωματικό ελαιόλαδο. Μην προσπεράσετε τα κοκτέιλ τους, που φτιάχνονται σε συνεργασία με το αδερφό μπαρ «Επί της Δεξαμενής».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.