Το «Cuvée» φέρνει την αβανγκάρντ δωδεκανησιακή κουζίνα στο «Ark»

Στα Δωδεκάνησα, και πιο συγκεκριμένα στην Κω, μας ταξιδεύει στο προτελευταίο του ραντεβού για φέτος το 2ο Symposio at Ark που οργανώνει με μεγάλη επιτυχία το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark».

Το «Cuvée» φέρνει την αβανγκάρντ δωδεκανησιακή κουζίνα στο «Ark»

Στην τελική ευθεία μπαίνει για φέτος το 2ο Symposio at Ark που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα» με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, ύστερα από ένα γενναίο γαστρονομικό σαφάρι με πολύτιμο λάφυρο την εκ του σύνεγγυς γνωριμία με ορισμένους από τους κορυφαίους εκπροσώπους της μοντέρνας ελληνικής σκηνής της περιφέρειας. Στο προτελευταίο ραντεβού του πρωτοποριακού αυτού γαστρονομικού event την Πέμπτη 13/6, οι προβολείς στρέφονται ξανά στα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα στην Κω, ένα νησί που αργά αλλά σταθερά μπαίνει στη νέα του εποχή προβάλλοντας ένα πιο ώριμο προφίλ που αγκαλιάζει τόσο την ποιοτική φιλοξενία όσο και τη γαστρονομία.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που υπογραμμίζει αυτήν τη νέα κατεύθυνση είναι το εστιατόριο «Cuvée» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Aqua Blu Boutique Hotel + Spa» στην παραλία της Λάμπης. Ο ταλαντούχος σεφ Μιχάλης Μάρθας ανέβηκε από την πρώτη στιγμή στο γενικότερο κύμα ανανέωσης της δωδεκανησιακής κουζίνας που έχει ήδη αρχίσει να γιγαντώνεται στην πρώτη διδάξασα Ρόδο (μια γενναία γεύση του πήραμε κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ με το εξαιρετικό εστιατόριο «Noble» του ξενοδοχείου «Elysium») και οδήγησε το εστιατόριο σε διάκριση στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας του «αθηνοράματος» για το 2019.

Το «Cuvée» φέρνει την αβανγκάρντ δωδεκανησιακή κουζίνα στο «Ark» - εικόνα 1

Ο σεφ παρουσιάζει μια συναρπαστική εκδοχή της δωδεκανησιακής γαστρονομίας, σύγχρονη τόσο σε ύφος όσο και σε εκτέλεση. Στο μενού (consultant chef Παύλος Κυριάκης) οι γευστικές παραδόσεις όχι μόνο της Κω, αλλά και των υπόλοιπων νησιών, προσφέρουν την αφορμή για μοντέρνες δημιουργίες υψηλού επιπέδου, όπως το «Μανιτάρι στο φυσικό του περιβάλλον» με κρέμα καλοκαιρινής τρούφας, γραβιέρα τρούφας και ευκάλυπτο που εμπνέεται από τους μανιταρότοπους που υπήρχαν παλαιότερα στην Κάλυμνο και τη Λέρο. Είναι το ορεκτικό στο πολύ ιδιαίτερο μενού που θα απολαύσουμε στο «Ark» και θα μας ταξιδέψει στα Δωδεκάνησα μέσα από ξεχωριστές δημιουργίες.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Το «Cuvée» φέρνει την αβανγκάρντ δωδεκανησιακή κουζίνα στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Cuvée» για την Πέμπτη 13/6

Welcome drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα του σεφ
Ντοματοσαλάτα με ντομάτα, αγγούρι και κράκερ σουσάμι

Ορεκτικό
Μανιτάρι στο φυσικό του περιβάλλον με κρέμα καλοκαιρινής τρούφας, γραβιέρα τρούφας και ευκάλυπτο

Κυρίως πιάτο
Σαν στιφάδο με χτένι μόσχου, κρεμμυδόζουμο και ρίζα μαϊντανού

Προ-επιδόρπιο
Μαξιλαράκι κοπανιστής

Επιδόρπιο
Θυμαρίσια σοκολάτα αλμυρή σοκολάτα με θυμάρι, μέλι, ελιά και βασιλικό

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell'Amore Petalo Moscato

€ 45/άτομο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.