To «Φίτα» είναι το 25ο γράμμα της αλφαβήτας...

... και το όνομα του ολοκαίνουργιου στεκιού στο Νέο Κόσμο που σερβίρει αποκλειστικά μενού ημέρας. 

To «Φίτα» είναι το 25ο γράμμα της αλφαβήτας...

Από τη σύνθεση των μικρών ονομάτων τους προέκυψε η ονοματοδοσία του καινούργιου μαγαζιού που άνοιξε ο Φώτης Φωτεινόγλου με τον Θοδωρή Κασσαβέτη στο Νέο Κόσμο. Ο λιτός εσωτερικός χώρος με τις γυμνές τσιμεντοκολόνες, τη μπάρα ντυμένη με λαμαρίνα και τα μαρμάρινα τραπέζια με τις βιεννέζικες καρέκλες είναι ανοιχτόκαρδος και ενώνεται με την αυλή, ενώ οι προμήθειες που γίνονται κάθε πρωί καθορίζουν και το μενού αποκλειστικά με προτάσεις ημέρας. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις βιολογικές πρώτες ύλες, στα ποιοτικά κρεατικά όπως τα ζυγούρια και οι προβατίνες που φέρνουν από το Μεσολόγγι και την Κίμωλο ή το χοιρινό από την Κρήτη αλλά και στο φρέσκο ψάρι στην εποχή του.

To «Φίτα» είναι το 25ο γράμμα της αλφαβήτας... - εικόνα 1

Έτσι, αυτές τις ημέρες δεν αποκλείεται να πετύχετε μιξινάρι Μεσολογγίου πλακί ή μια τάσκα ωμή με μουστάρδα και χόρτα εποχής, ενώ από τις προτάσεις που παίζουν με μια σχετική σταθερότητα είναι το ραβιόλι με ξινομυζήθρα και κρέμα λεμονιού και το σπαγγέτι με αυγοτάραχο. Η λίστα κρασιών αλλάζει σε εβδομαδιαία βάση με βάση τον ελληνικό αμπελώνα και κάποιες καλές χύμα προτάσεις, και μόνη σταθερά φαίνεται να είναι το παγωτό καϊμάκι που φτιάχνουν οι ίδιοι για το τέλος, πασπαλισμένο με φιστίκι Αίγινης και σιρόπι βύσσινο.

Περισσότερες πληροφορίες

Φίτα

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.