Το «Zinglee» σε νέα γευστική πλεύση

(Επι)στροφή στην αστική κουζίνα κάνει το νεότερο αδερφάκι της οικογένειας των «nice n easy» στο Κολωνάκι.

Το «Zinglee» σε νέα γευστική πλεύση

(Επι)στροφή στην αστική κουζίνα κάνει το νεότερο αδερφάκι της οικογένειας των «nice n easy» στο Κολωνάκι. Ο executive chef και συνιδιοκτήτης του ομίλου Χρήστος Αθανασιάδης ανέτρεξε στο συνταγολόγιο των αθηναϊκών γεύσεων, τους γιορτινούς μπουφέδες και τα σπέσιαλ εδέσματα που σερβίρονταν στις δεξιώσεις των δεκαετιών του ‘50 -’70, και μεταφέρει στο σήμερα κλασικά πιάτα με τρόπο νεωτερικό: Αθηναϊκή σαλάτα με ψάρι ποσέ, μαγιονέζα αρωματισμένη με σαφράν, κάπαρη, αυγό, αγγούρι τουρσί και μαριναρισμένα λαχανικά, κότα μιλανέζ, γαρίδες κοκτέιλ, ντολμαδάκια αυγολέμονο.

Πλάι τους βάζει και ορισμένες πιο σύγχρονες προτάσεις με ρετρό αύρα σαν τα βουβαλίσια κεφτεδάκια με χόρτα εποχής, παγωμένη φέτα και γαλάκτωμα λεμονιού ή ένα παστίτσιο με ραγού Black Angus και καμένη μπεσαμέλ, ενώ το γλυκό φινάλε σφυρίζουν ένα all time classic παγωτό αρμενοβίλ αλλά και μια πολύ αυθεντική κρέμα καραμελέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.