«Γλυκάνισος»: Από τον αφρό της Θεσσαλονίκης στο «Ark»

Από τον Νότο ξανά στον Βορρά μας ταξιδεύει το 2ο Symposio at Ark. O βραβευμένος «Γλυκάνισος» έρχεται από την αφρόκρεμα της θαλασσινής γεύσης της συμπρωτεύουσας στις 23/5. Κλείστε θέση!

«Γλυκάνισος»: Από τον αφρό της Θεσσαλονίκης στο «Ark»

Το αδιαχώρητο έγινε για ακόμη μία φορά στο περασμένο ραντεβού του 2ου Symposio at Ark με το εστιατόριο «Ονήσιμος», που εξελίχτηκε σε μια πραγματική κρητική γιορτή, και το ίδιο μαντεύουμε πως θα συμβεί και την επόμενη εβδομάδα, όταν οι προβολείς στραφούν εκ νέου στη Θεσσαλονίκη. Προσκεκλημένος του πρωτοποριακού γαστρονομικού event που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, έρχεται ο «Γλυκάνισος», ένα από τα εστιατόρια που εκπροσωπούν επάξια το σύγχρονο γευστικό πρόσωπο της δυναμικής μητρόπολης του Βορρά.

Η ιστορία του εστιατορίου, που δια­κρίθηκε και φέτος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα», ξεκίνησε το 2008 στην Πυλαία, όταν τα αδέρφια Χρήστος και Σταύρος Σωτηρούδης αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο αφιερωμένο στη σύγχρονη όψη της ψαροφαγίας. Στο μενού του «Γλυκάνισου» οι καλοφτιαγμένες ωμές προτάσεις –καρπάτσιο, σεβίτσε, ταρτάρ– και οι μακαρονάδες θαλασσινών με ζυμαρικά που παρασκευάζουν οι ίδιοι κάνουν καλή παρέα με τους κλασικούς ψαρομεζέδες κι έχουν σαν άσο στο μανίκι τα πολύ φρέσκα ψάρια που προμηθεύονται από 8 συνεργαζόμενα καΐκια στη Χαλκιδική.

«Γλυκάνισος»: Από τον αφρό της Θεσσαλονίκης στο «Ark» - εικόνα 1

Παράλληλα ο έμπειρος σεφ του εστιατορίου Δημήτρης Αγόρατζης διανθίζει τη γευστική πρόταση με μια σειρά πιάτων που εμπνέονται από την πλούσια κληρονομιά της μακεδονικής κουζίνας, χαρίζοντας έτσι στον «Γλυκάνισο» μια ξεχωριστή ταυτότητα, που τον κατατάσσει στους πρεσβευτές μιας νέας sea food κουλτούρας στη Θεσσαλονίκη. Κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές του προτάσεις, όπως τα χειροποίητα νιόκι φάβας με χταπόδι, που αναπλάθουν μια κλασική γεύση, αλλά και το αχνιστό χριστόψαρο, που ξετυλίγει το μακρύ κουβάρι της αγιορείτικης κουζίνας, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο «Ark» την επόμενη εβδομάδα, σε μια ξεχωριστή βραδιά με όλη την ομάδα του «Γλυκάνισου» και τους δημιουργούς του να δίνουν το «παρών».

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Γλυκάνισος»: Από τον αφρό της Θεσσαλονίκης στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει o «Γλυκάνισος» για την Πέμπτη 23/5

Welcome Drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα του σεφ
Τριλογία από κουλούρι Θεσσαλονίκης με λευκό ταραμά, πιπεριά Φλωρίνης και ελιά Χαλκιδικής

Ορεκτικό
Χειροποίητο νιόκι φάβας με χταπόδι σε κόκκινο κρασί, γλυκάνισο, κόλιαντρο και πιπέρι

Κυρίως πιάτο
Χριστόψαρο φρικασέ με σέσκουλα και σπανάκι σε σάλτσα αβγολέμονο

Επιδόρπιο
Ρεβανί Βέροιας με παγωτό ντοντουρμά

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell'Amore Petalo Moscato

€ 39/άτομο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.