«Κουρδιστή Μαϊμού» με ταξιδιάρα ψυχή

Με τον κύκλο του «Cosa Nostra» να κλείνει ύστερα από 15 χρόνια, ο Μιχάλης Τάσσης αποφάσισε να συνδυάσει στη νέα του πρόταση την αγάπη του για τη μουσική, το φαγητό και τα ταξίδια.

«Κουρδιστή Μαϊμού» με ταξιδιάρα ψυχή

Κουλ τζαζ μουσικές, από εκείνες με τα ωραία σαξόφωνα που σου χαϊδεύουν απαλά τα αυτιά ακούγονταν διακριτικά μέχρι έξω στην Αγία Θέκλας τη βραδιά που βρεθήκαμε στην «Κουρδιστή Μαϊμού». Με τον κύκλο του «Cosa Nostra» να κλείνει ύστερα από 15 χρόνια, ο Μιχάλης Τάσσης αποφάσισε να συνδυάσει στη νέα του πρόταση την αγάπη του για τη μουσική, το φαγητό και το ταξίδι.

Για αυτό το τελευταίο σε προϊδεάζει ο χώρος με το καλησπέρα: βαλσαμωμένα ζώα στους τοίχους, περίτεχνα χαλιά στο πάτωμα, άπειρα ενθύμια από τα αμέτρητα ταξίδια του σε τόπους μακρινούς όπως το Μπαλί, το Βιετνάμ και η Σαγκάη, και άλλα τόσα που έχει ανακαλύψει σε παλαιοπωλεία ως φανατικός συλλέκτης. Η ατμόσφαιρα έχει μια colonial αύρα, σαν ψηφιδωτό από άλλη εποχή που καταφέρνει να σε χαλαρώσει. Αν θέλεις απλώς να τσιμπολογήσεις υπάρχουν οι βελούδινοι καναπέδες και τα σταντ, αν θέλεις να φας κανονικά κάθεσαι στη μεριά που βρίσκονται τα τραπέζια.

«Κουρδιστή Μαϊμού» με ταξιδιάρα ψυχή - εικόνα 1

Η κάρτα φτιάχνει κι αυτή ένα γευστικό ψηφιδωτό, με ταξιδιωτικά memoirs από κουζίνες του κόσμου. Η πιο «εξωτική» πλευρά επιφυλάσσει μια πλούσια πιατέλα με καλοφτιαγμένα καντονέζικα ορεκτικά (spring rolls, dumplings, won ton με τραγανή κρούστα και ωραίες γεμίσεις), τα καλαμάκια του Κιότο από ζουμερό μπούτι κοτόπουλο στα πρότυπα των γιαπωνέζικων γιακιτόρι, το καλοφτιαγμένο σνίτσελ του Χιροχίτο με ένα ήπιας οξύτητας κάρι λαχανικών.

Στα πιο κοντινά σε εμάς συμπεριλαμβάνονται η πολύ comfort κροκέτα του Πήτερ του Ολλανδού (πρόκειται για μια εκδοχή ενός πολύ δημοφιλούς ολλανδικού street food με μοσχαράκι γάλακτος), τα αμερικάνικα fish cakes με ωραία γεύση σολομού και σφυρίδας, αλλά και το πολύ νόστιμο κοτόπουλο Κιέβου που στον κατάλογο αναγράφεται με την κωδική ονομασία «πανέ κοτόπουλο του Μπόρις στο Κατμαντού». Το πολύ ευγενικό και φιλικό προσωπικό θα σας τις αποκωδικοποιήσει όλες μετά χαράς, και θα σας συμβουλέψει ως προς την κατάλληλη επιλογή ανάμεσα στα στιβαρά και καλοφτιαγμένα classic cocktails που επιμελείται η Bar Philosophy.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.