«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι

H έδρα του chef-patron Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι έχει τη ζεστασιά που περιμένεις από ένα μπιστρό αλλά και μια κουζίνα που συντονίζεται με τη μοντέρνα διατροφική αντίληψη και ακολουθεί τον κύκλο των εποχών.

«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι

Λευκό σαγρέ και εμφανές τουβλάκι στους τοίχους, αναπαυτικοί καναπέδες και γκρι ανθρακί καρέκλες γύρω από τα ξύλινα τραπέζια και απαλό φως ντύνουν ατμοσφαιρικά το χώρο που οι παλαιότεροι θα θυμούνται ως «Prunier» και αποτελεί εδώ και τέσσερα χρόνια την έδρα του chef-patron Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι.

«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Το «Simul» έχει τη ζεστασιά που περιμένεις από ένα μπιστρό αλλά και μια κουζίνα που συντονίζεται με τη μοντέρνα διατροφική αντίληψη και ακολουθεί τον κύκλο των εποχών. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα από τα ολοκαίνουργια πιάτα που δοκιμάσαμε, αυτό θα ήταν το στιφάδο κουνελιού σε μπριός με το οποίο μάλιστα ο σεφ έβαλε πρόσφατα δύσκολα στους παίκτες του «MasterChef» – τρυφερό κρέας μαζί με νόστιμα συκωτάκια, μεστή σάλτσα, αέρινη ζύμη στο μπριός, μας έκλεψε την καρδιά. Προέρχεται από το dégustation menu επτά σταδίων του «Simul» (€ 58), χωρίς να λείπουν και οι αλά καρτ επιλογές σε παρόμοιο μήκος κύματος: από κοντά ακολούθησαν, λ.χ., τα σπαγκέτι κολοκυθιού με τις κροκέτες πέστροφας και το καψαλισμένο ανθότυρο –ως άλλα ευφάνταστα και με περίσσια νοστιμιά σπαγκέτι με κεφτεδάκια– και μια εξαιρετική σαλάτα με διάφορες ντομάτες, φράουλες, καππαρόμηλα και κατσικίσιο τυρί που σε κάθε κουταλιά γεύεσαι γλυκό καλοκαιράκι.

«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι - εικόνα 2

Από τα επιδόρπια της pastry chef Εμμανουέλας Δελατόλα θα σταθούμε στο σορμπέ μάνγκο και passion fruit που τυλίγεται σε φίνο καρπάτσιο από φέτες μάνγκο θυμίζοντας dim sum και γαρνίρεται με πικάντικο πέστο κόλιαντρου και τραγανά βραχάκια λευκής σοκολάτας. Η ατμοσφαιρική κρυμμένη αυλή του εστιατορίου έχει μπει κιόλας σε δράση τις βραδιές που ο καιρός το επιτρέπει, ενώ οσονούπω κάνουν πρεμιέρα τα signature cocktail που δημιούργησε ο ταλαντούχος Σταμάτης Σταματιάδης από το γειτονικό «Bunuel» ειδικά για το «Simul».

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.