«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι

H έδρα του chef-patron Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι έχει τη ζεστασιά που περιμένεις από ένα μπιστρό αλλά και μια κουζίνα που συντονίζεται με τη μοντέρνα διατροφική αντίληψη και ακολουθεί τον κύκλο των εποχών.

«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι

Λευκό σαγρέ και εμφανές τουβλάκι στους τοίχους, αναπαυτικοί καναπέδες και γκρι ανθρακί καρέκλες γύρω από τα ξύλινα τραπέζια και απαλό φως ντύνουν ατμοσφαιρικά το χώρο που οι παλαιότεροι θα θυμούνται ως «Prunier» και αποτελεί εδώ και τέσσερα χρόνια την έδρα του chef-patron Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι.

«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Το «Simul» έχει τη ζεστασιά που περιμένεις από ένα μπιστρό αλλά και μια κουζίνα που συντονίζεται με τη μοντέρνα διατροφική αντίληψη και ακολουθεί τον κύκλο των εποχών. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα από τα ολοκαίνουργια πιάτα που δοκιμάσαμε, αυτό θα ήταν το στιφάδο κουνελιού σε μπριός με το οποίο μάλιστα ο σεφ έβαλε πρόσφατα δύσκολα στους παίκτες του «MasterChef» – τρυφερό κρέας μαζί με νόστιμα συκωτάκια, μεστή σάλτσα, αέρινη ζύμη στο μπριός, μας έκλεψε την καρδιά. Προέρχεται από το dégustation menu επτά σταδίων του «Simul» (€ 58), χωρίς να λείπουν και οι αλά καρτ επιλογές σε παρόμοιο μήκος κύματος: από κοντά ακολούθησαν, λ.χ., τα σπαγκέτι κολοκυθιού με τις κροκέτες πέστροφας και το καψαλισμένο ανθότυρο –ως άλλα ευφάνταστα και με περίσσια νοστιμιά σπαγκέτι με κεφτεδάκια– και μια εξαιρετική σαλάτα με διάφορες ντομάτες, φράουλες, καππαρόμηλα και κατσικίσιο τυρί που σε κάθε κουταλιά γεύεσαι γλυκό καλοκαιράκι.

«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι - εικόνα 2

Από τα επιδόρπια της pastry chef Εμμανουέλας Δελατόλα θα σταθούμε στο σορμπέ μάνγκο και passion fruit που τυλίγεται σε φίνο καρπάτσιο από φέτες μάνγκο θυμίζοντας dim sum και γαρνίρεται με πικάντικο πέστο κόλιαντρου και τραγανά βραχάκια λευκής σοκολάτας. Η ατμοσφαιρική κρυμμένη αυλή του εστιατορίου έχει μπει κιόλας σε δράση τις βραδιές που ο καιρός το επιτρέπει, ενώ οσονούπω κάνουν πρεμιέρα τα signature cocktail που δημιούργησε ο ταλαντούχος Σταμάτης Σταματιάδης από το γειτονικό «Bunuel» ειδικά για το «Simul».

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.