«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ

Τα ηνία της κουζίνας στο πανέμορφο all day στέκι του Πειριαιά έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο Μάρκο Ρόσι στρίβοντας το τιμόνι στις comfort ελληνικές γεύσεις.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ

Εύκολα το κατατάσσεις στα πιο ατμοσφαιρικά μαγαζιά της πόλης. Το υπέροχο κτίριο του «Belle Amie» πάνω στο Πασαλιμάνι έχει υπάρξει κατοικία γιατρών, ξενοδοχείο ναυτικών, αλλά και ουζερί-παλιά δόξα της περιοχής που έχει κάνει θρύλο ο Μπιθικώτσης. Στη νέα του εποχή ως all day bar restaurant έχει μια πολύ γοητευτική ρετρό αύρα, με κεριά λιωμένα στα κολονάτα κηροπήγια, φυτά εσωτερικού χώρου, έντονο σκούρο μάρμαρο, γαλάζιο στα ταβάνια, πατιναρισμένους τοίχους στο χρώμα της σκουριάς και πολλούς μικρούς και μεγάλους πολυελαίους να φωτίζουν γλυκά τη σάλα. Ο πιο μεγάλος, βαρύς και εντυπωσιακός ενώνει τον κάτω με τον επάνω χώρο όπου θα κάτσετε αν έρθετε για το ποτό ή το κοκτέιλ σας.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ - εικόνα 1

Τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο Μάρκο Ρόσι στρίβοντας το τιμόνι στις comfort ελληνικές γεύσεις και αντλώντας έμπνευση από τον τόπο καταγωγής του που δεν είναι η Ιταλία, αλλά οι Κυκλάδες. Τα πιάτα είναι φτιαγμένα ώστε να μπαίνουν στη μέση για να τσιμπολογάει ελεύθερα η παρέα: ντολμαδάκια με ρύζι και τρυφερό ξινούτσικο φύλλο, αφράτη και όσο χρειάζεται λεμονάτη ταραμοσαλάτα με τραγανοτηγανισμένη αθερίνα, εξαιρετικά καπνιστά παντζάρια με καρυδάτη σκορδαλιά.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ - εικόνα 2

Το κυκλαδίτικο στοιχείο κάνει την εμφάνισή του στο γιουβετσάκι γαρίδας, που έρχεται μοσχοβολώντας ντομάτα και παλαιωμένο ξινοτύρι Νάξου, στη χειροποίητη πίτα με νόστιμες χοιρινές μπουκιές και Σαν Μιχάλη Σύρου και στο μεζέ-πύραυλος με κοπανιστή από την Τήνο, αποξηραμένα σύκα και πετιμέζι. Οι γεύσεις δεν φοβούνται τις εντάσεις και ζητάνε κάτι γλυκό στο τέλος, όπως το πολύ νόστιμο εκμέκ τσουρέκι με βύσσινο και τον καλοκαβουρδισμένο σιμιγδαλένιο χαλβά με παγωτό βανίλια και γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.