Μια «Κουρδιστή Μαϊμού» εμφανίστηκε στο Μοναστηράκι

Μπορεί το «Cosa Nostra» να μας αποχαιρέτησε πρόσφατα, ωστόσο ο Μιχάλης Τάσσης είχε κιόλας κατά νου τη διάδοχη κατάσταση που μόλις έκανε πρεμιέρα.

Μια «Κουρδιστή Μαϊμού» εμφανίστηκε στο Μοναστηράκι

Μπορεί το «Cosa Nostra» να μας αποχαιρέτισε τον περασμένο Ιανουάριο ύστερα από 15 χρόνια στο Μοναστηράκι, ωστόσο ο Μιχάλης Τάσσης είχε κιόλας κατά νου τη διάδοχη κατάσταση που ακούει στο όνομα «Κουρδιστή Μαϊμού» και μόλις έκανε πρεμιέρα. Ο χώρος απηχεί τη μεγάλη του αγάπη για τα ταξίδια, τόσο στη διακόσμηση –από τα τραπέζια-βαλίτσες και τα βαλσαμωμένα ζώα στους τοίχους μέχρι τα χειροποίητα χαλιά και τα πολλά δικά του αντικείμενα από διάφορα ταξίδια στην Ασία και την Αφρική- όσο και στην κουζίνα που «τσιμπολογάει» γεύσεις από διάφορες κουλτούρες.

Θα βρεις ένα «ρυζάκι της Ινδοκίνας στο γουοκ με γαρίδες και λαχανικά», το «μοσχαράκι του Pandeli» (ένα χουνκιάρ μπεγιερντί εμπνευσμένο από το εμβληματικό πιάτο του ομώνυμου εστιατορίου στην Αγορά των Μπαχαρικών της Κωνσταντινούπολης) αλλά και το «καλαμάκι του Κιότο» σε στιλ yakitori, όπως και ορισμένα classics του «Cosa Nostra», όλα για να μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού. Μια πίτσα ή ένα πλατό καντονέζικων ορεκτικών είναι ό,τι πρέπει αν προτιμήσετε τον μεγαλύτερο πλέον χώρο του μπαρ όπου ετοιμάζονται πειραγμένα κλασικά κοκτέιλ με τη σφραγίδα της Barphilosophy.

Αυτήν την Κυριακή (14/4) μάλιστα, η «Κουρδιστή Μαϊμού» κάνει επίσημα εγκαίνια με ένα μεσημεριανό πάρτι, μπουφέ και το συγκρότημα κρουστών Batala στον πεζόδρομο της Αγίας Θέκλας.

iΑγίας Θέκλας 5, Μοναστηράκι | 2103310900

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.