Άνοιξη με νέες γεύσεις στο «Alficon»

Το ολοκαίνουργιο ανοιξιάτικο μενού μόλις έκανε ντεμπούτο στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Παγκρατίου κι έχει έντονο ελληνικό χρώμα.

Άνοιξη με νέες γεύσεις στο «Alficon»

Η εποχικότητα είναι κομβικό στοιχείο στη γευστική πρόταση του πολύ ατμοσφαιρικού εστιατορίου στις παρυφές του Παγκρατίου εξού και το ολοκαίνουργιο ανοιξιάτικο μενού μόλις έκανε ντεμπούτο. Οι νέες δημιουργίες των δύο ταλαντούχων σεφ του, Έλβι Δημήτρη Ζύμπα και Νίκου Βοργιά, έχουν μοντέρνο χαρακτήρα ενσωματώνοντας παράλληλα αρκετές ελληνικές πινελιές και περιλαμβάνουν από χτένια με σπαράγγια, μήλο και μπούκοβο ή ψάρι μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή με καυτερή πιπεριά και φράουλες μέχρι γιαουρτοταβά με αρνίσια γλυκάδια και κατσικίσιο γιαούρτι κι έναν πολλά υποσχόμενο τραχανά με φραγκόκοτα, αγκινάρα και κουκουνάρι. Όπως πάντα οι γεύσεις προσφέρονται και σε menu degustation με € 50 κατ’άτομο ή € 85 με wine pairing.

Ένεκα μάλιστα της εποχής οι προτάσεις διανθίζονται με νηστίσιμα πιάτα ημέρας, ενώ τα τραπέζια έξω έχουν κιόλας πάρει τη θέση τους στον ήρεμο πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα κι είναι μια ωραία ιδέα για την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή που το εστιατόριο ανοίγει από το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
10/11/2025

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.