«Θα σε κάνω βασίλισσα»: Του Βοτανικού ο θρόνος

Είναι αλλιώτικο στέκι το μαγαζί του Δημήτρη Λίτινα στον Βοτανικό. Ταμπέλες δεν του βάζεις, ούτε κυριολεκτικές ούτε μεταφορικές.

«Θα σε κάνω βασίλισσα»: Του Βοτανικού ο θρόνος

Είναι αλλιώτικο στέκι το μαγαζί του Δημήτρη Λίτινα στον Βοτανικό. Ταμπέλες δεν του βάζει, ούτε κυριολεκτικές ούτε μεταφορικές. Μόλις ανοίξεις την απολύτως speakeasy βαριά σιδερένια πόρτα στο νούμερο 13 της οδού Βέροιας, η αύρα της παλιάς ψηλοτάβανης αποθήκης όπου κάποτε συναρμολογούνταν λεωφορεία και τη δεκαετία του ’60 στεγαζόταν το πρώτο συνεργείο της Volkswagen στην Ελλάδα σε τυλίγει. Οι αισθητικές παρεμβάσεις του Kirios Criton, καίριες και διακριτικές, διατηρούν το χώρο γοητευτικά αφτιασίδωτο. Κάποιες από αυτές πρόσφατες.

Τα τραπέζια από τη μεριά του εστιατορίου ψήλωσαν και πλέον κάθεσαι σε αναπαυτικά στουλ. Πλάι τους μια μαύρη επικλινής τέντα οριοθετεί το επίσης καινούργιο ham & cheese bar, με τα ψυγεία του γεμάτα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά που συλλέγει με πάθος ο δημιουργός της «Βασίλισσας» από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και από το εξωτερικό.

«Θα σε κάνω βασίλισσα»: Του Βοτανικού ο θρόνος - εικόνα 1

Κι εδώ να κάτσεις μια χαρά θα περάσεις, εναλλακτικά τα comfort πιάτα του σεφ Σπύρου Κοντού είναι για να μπαίνουν στη μέση και να μοιράζονται: τρυφερό και αρωματικό καλαμάρι με φινόκιο που φέρνουν από το Γαλαξίδι, πεϊνιρλί με ζυμάρι που παίρνουν από τον Ελευθεριάδη και το στολίζουν με βούτυρο Κερκύρας και καπνιστή πανσέτα, ένοχα απολαυστικό corn cheese με τσένταρ, νοστιμότατο μοσχάρι μαγειρεμένο στο ταζίν με μπόλικα μπαχαρικά. Η ολοκαίνουργια wine list αριθμεί περί τις 600 ετικέτες από την εκλεκτή προσωπική συλλογή του Δημήτρη Λίτινα, χωρισμένες σε τρία επίπεδα τιμών, η δε spirit list γύρω στα 250 premium ουίσκι, μπράντι, ρούμι και σέρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.