Το «Fine Mess» μόλις άνοιξε στη Σκουφά

Ένα ταξίδι στην Αμερική στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία του κομψού smokehouse που αφίχθηκε στο Κολωνάκι.

Το «Fine Mess» μόλις άνοιξε στη Σκουφά

Ένα ταξίδι του Κωστή Μπαστιά στην Αμερική στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία, μαζί με τον αδερφό του Διονύση και την Παυλίνα Θανοπούλου, του «Fine Mess» που άνοιξε μόλις τις πόρτες του στο Κολωνάκι. Το concept είναι αυτό ενός smokehouse, στο στιλ του αμερικάνικου Νότου με low & slow BBQ, δοσμένο ωστόσο σε ένα πιο επίσημο αμπαλάζ στο χώρο επί της Σκουφά όπου κάποτε συναντούσαμε τα «Τρία Γουρουνάκια».

Τον τόνο στο μενού που δημιούργησε η Έλενα Καπέρδα δίνουν ασφαλώς τα αργά μαγειρέματα στα μεγάλα καπνιστήρια και τις λοιπές εγκαταστάσεις της open kitchen, που βρίσκεται στο υπόγειο, με πρωταγωνιστές από ένα brisket Black Angus με πουρέ τοπιναμπούρ μέχρι pulled pork Carolina style με ριζότο από ζυμαρικό fregola και κατσικίσιο τυρί ή χειροποίητα νιόκι κολοκύθας σε κρέμα από μασκαρπόνε και φασκόμηλο. Την uptempo διάθεση συμπληρώνει η μπάρα, με ιδιαίτερες προτάσεις σε bar food αλλά και signature cocktails με βάση το bourbon της αρεσκείας μας.

iΣκουφά 73, Κολωνάκι | 2111155725

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
10/11/2025

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.