«Capri da Salvatore» και «Via Piada» έρχονται στη θάλασσα

Το καλοκαιράκι χτυπά όλο και πιο δυνατά την πόρτα μας και τα νέα από τις παραλίες της Αττικής φτάνουν το ένα μετά το άλλο.

«Capri da Salvatore» και «Via Piada» έρχονται στη θάλασσα

Το καλοκαιράκι μας χτυπά όλο και πιο δυνατά την πόρτα και τα νέα από τις παραλίες της Αττικής φτάνουν το ένα μετά το άλλο. Δύο προτάσεις διαφορετικού ύφους πάνω στο κύμα, στο «Yabanaki» της Βάρκιζας, έχει στα σκαριά ο σεφ και ιδιοκτήτης των γλυφαδιώτικων «Sale Bianco» και «Εnoteca da Salvatore», ο Salvatore Andolina. Το πρώτο είναι το «Capri da Salvatore», μεγάλο, άνετο και με ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από το πολυτελές θέρετρο της Ιταλίας. Στο μενού θα πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ζυμαρικά (π.χ. ραβιόλι γεμιστό με αστακό σε μπισκ καραβίδας), το ψάρι το οποίο θα προσφέρουν και ψημένο σε κρούστα αλατιού, το κρέας με τη μορφή μιας bistecca fiorentina, μιας tagliata ή ενός flank steak αλλά και η πίτσα με ένα σπέσιαλ αλεύρι αλεσμένο σε πετρόμυλο που θα ψήνεται σε ξυλόφουρνο.

Ακριβώς πλάι του, κατεβαίνει και το «Via Piada», με το οποίο ο σεφ μας σύστησε πρόσφατα την ιταλική εκδοχή του street food στην καρδιά της πόλης, στο Μοναστηράκι, οπότε ετοιμαστείτε για piadinas και tigelle όπως τις φτιάχνουν στη Μόντενα αλλά με τη θάλασσα στα δέκα μέτρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.