«Capri da Salvatore» και «Via Piada» έρχονται στη θάλασσα

Το καλοκαιράκι χτυπά όλο και πιο δυνατά την πόρτα μας και τα νέα από τις παραλίες της Αττικής φτάνουν το ένα μετά το άλλο.

«Capri da Salvatore» και «Via Piada» έρχονται στη θάλασσα

Το καλοκαιράκι μας χτυπά όλο και πιο δυνατά την πόρτα και τα νέα από τις παραλίες της Αττικής φτάνουν το ένα μετά το άλλο. Δύο προτάσεις διαφορετικού ύφους πάνω στο κύμα, στο «Yabanaki» της Βάρκιζας, έχει στα σκαριά ο σεφ και ιδιοκτήτης των γλυφαδιώτικων «Sale Bianco» και «Εnoteca da Salvatore», ο Salvatore Andolina. Το πρώτο είναι το «Capri da Salvatore», μεγάλο, άνετο και με ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από το πολυτελές θέρετρο της Ιταλίας. Στο μενού θα πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ζυμαρικά (π.χ. ραβιόλι γεμιστό με αστακό σε μπισκ καραβίδας), το ψάρι το οποίο θα προσφέρουν και ψημένο σε κρούστα αλατιού, το κρέας με τη μορφή μιας bistecca fiorentina, μιας tagliata ή ενός flank steak αλλά και η πίτσα με ένα σπέσιαλ αλεύρι αλεσμένο σε πετρόμυλο που θα ψήνεται σε ξυλόφουρνο.

Ακριβώς πλάι του, κατεβαίνει και το «Via Piada», με το οποίο ο σεφ μας σύστησε πρόσφατα την ιταλική εκδοχή του street food στην καρδιά της πόλης, στο Μοναστηράκι, οπότε ετοιμαστείτε για piadinas και tigelle όπως τις φτιάχνουν στη Μόντενα αλλά με τη θάλασσα στα δέκα μέτρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
10/11/2025

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.