O «Βασίλαινας» υποδέχεται το Κτήμα Χατζηδάκη

Για μια βραδιά food & wine pairing με τις νέες σοδειές του σαντορινιού κτήματος, την οποία θα προλογίσει ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

O «Βασίλαινας» υποδέχεται το Κτήμα Χατζηδάκη

Ραντεβού με το Κτήμα Χατζηδάκη μας κλείνει αυτήν την Πέμπτη (21/3) ο «Βασίλαινας». Τα κρασιά του κτήματος που δημιούργησε το 1997 ο Χαρίδημος Χατζηδάκης στον Πύργο της Σαντορίνης κατέχουν ούτως ή άλλως περίοπτη θέση στην εντυπωσιακή walk in κάβα του εστιατορίου της οδού Βρασίδα και το ειδικά σχεδιασμένο μενού της βραδιάς που θα εστιάσει στις νέες σοδειές, θα προλογίσει ο Έλληνας Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης. Ανάμεσα στα ωραία που θα δοκιμάσουμε ένα καλαμάρι σχάρας με ρεβίδια και σαλικόρνια παρέα με την πολύ ιδιαίτερη Σκυτάλη 2017 (Ασύρτικο) και τα χοιρινά μάγουλα από Iberico με μανεστράκι, μυρώνια και λεμονόχορτο σε τετ α τετ με το Νυχτέρι 2017.

Αναλυτικά το μενού της βραδιάς

Σούπα πράσο | καπνιστό χέλι
Santorini Familia ‘18

Carpaccio φαγκρί | αχινός
Santorini Cuvée 15 ‘17

Καλαμάρι σχάρας ρεβίθια | σαλικόρνια
Σαντορίνη Σκυτάλη ‘17

Χοιρινά μάγουλα Iberico μανεστράκι | μυρώνια | λεμονόχορτο
Νυχτέρι ‘17

Σοκολάτα bitter σοκολάτα | φοντάν | κόκκινα φρούτα | φραμπουάζ
Vinsanto ‘04

Τιμή € 55/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
10/11/2025

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.