«Misifu»: Πολυσυλλεκτικό Ψυχικό

Αγαπά ιδιαίτερα το mix ’n’ match τόσο στη διακόσμηση όσο και στο φαγητό το πολύ καινούργιο εστιατόριο, που άνοιξε τις πόρτες του στο Παλαιό Ψυχικό.

«Misifu»: Πολυσυλλεκτικό Ψυχικό

Αγαπά ιδιαίτερα το mix ’n’ match τόσο στη διακόσμηση όσο και στο φαγητό το πολύ καινούργιο «Misifu», που άνοιξε τις πόρτες του στο Παλαιό Ψυχικό. Πολύ άνετος χώρος, μοιράζεται από τη μία στο πιο casual μπαρ με το ανάλογο setting και από την άλλη στην πιο επίσημη σάλα, με τα καλοστρωμένα τραπέζια της σε δύο επίπεδα. Στο τιμόνι της πολυσυλλεκτικής κουζίνας βρίσκεται ο σεφ Δημήτρης Νίκολης, παλιός μας γνώριμος από το «Barbarossa» της Πάρου, ο οποίος παντρεύει τις ελληνο-μεσογειακές γεύσεις με μοντέρνες –συχνά ασιατικές– πινελιές.

«Misifu»: Πολυσυλλεκτικό Ψυχικό - εικόνα 1

Μας άρεσαν ιδιαίτερα τα ορεκτικά του: η αθηναϊκή σαλάτα σε εκδοχή roll, με το ψάρι τυλιγμένο σε ροδέλες κολοκυθιού, σφαιροποιημένο λάιμ και μαγιονέζα μάραθου, το πολύ καλό μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κρούστα μυρωδικών, που αποκτά μια καπνιστή αίσθηση σε συνδυασμό με τις πέρλες τρούφας και τον ανθό αλατιού, η δροσερή σαλάτα με διάφορα ωμά και μαριναρισμένα λαχανικά. Από εκεί και πέρα, η συνέχεια εξαρτάται από τη διάθεση της στιγμής, καθώς ο κατάλογος ανοίγεται από ένα comfort ριζότο με άρωμα γεμιστών και κρέμα φέτας μέχρι μοσχαρίσια ribs με καπνιστό αλάτι, πολύ εκλεκτές κοπές κρεάτων αλλά και ψάρι. Οσονούπω, μάλιστα, ξεκινούν και brunch – ό,τι πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας, που το ηλιακό φως εισέρχεται πλούσιο από τις μεγάλες τζαμαρίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
10/11/2025

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.