Ένας «Χάνος» στον αφρό του downtown

Νέα ψαρο-κατάσταση στήνει το ολοκαίνουργιο μαγαζί που μόλις άνοιξε στην οδό Νίκης.

Ένας «Χάνος» στον αφρό του downtown

Το βλέπαμε καιρό να ετοιμάζεται περνώντας από την οδό Νίκης, και να που μόλις άνοιξε τις πόρτες του φέρνοντας θαλασσινό αεράκι στην καρδιά της πόλης. Η γνωστή σκηνογράφος Ελένη Μανωλοπούλου έπλασε τον ατμοσφαιρικό διάκοσμο στα μπλε, προτάσσοντας τις πέτρινες ψηφίδες, το δε μενού του Θανάση Σούλη ευνοεί την casual ψαροφαγία με ταιριαστές μοντέρνες πινελιές. Ανοιχτά σάντουιτς θαλασσινών (με καλαμάρι και crispy φιλετάκια σολομού), ιδιαίτερες παρασκευές με όστρακα (όπως λ.χ. στρείδια με μάνγκο και τσίλι), τα κλασικά πλέον ωμά αλλά και ενδιαφέροντα μεζεδάκια (χταποδάκι με μους καπνιστής μελιτζάνας, miso και μαρμελάδα πράσινης ντομάτας) για να ανοίξει η όρεξη, όπως και περιποιημένες ποικιλίες για όσους θέλουν να συνεχίσουν στο τσιμπητό.

Εναλλακτικά, υπάρχουν ζυμαρικά και ριζότι αλλά και φιλεταρισμένο ψάρι στη σχάρα και το τηγάνι. Εκείνο το γιουβέτσι με καραβίδες, μοσχολέμονο, πούδρα αυγοτάραχου και στακοβούτυρο μας έκανε κλικ, όπως και η λίστα με τα καλοδιαλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα που επιμελείται ο βραβευμένος οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.