Ένας «Χάνος» στον αφρό του downtown

Νέα ψαρο-κατάσταση στήνει το ολοκαίνουργιο μαγαζί που μόλις άνοιξε στην οδό Νίκης.

Ένας «Χάνος» στον αφρό του downtown

Το βλέπαμε καιρό να ετοιμάζεται περνώντας από την οδό Νίκης, και να που μόλις άνοιξε τις πόρτες του φέρνοντας θαλασσινό αεράκι στην καρδιά της πόλης. Η γνωστή σκηνογράφος Ελένη Μανωλοπούλου έπλασε τον ατμοσφαιρικό διάκοσμο στα μπλε, προτάσσοντας τις πέτρινες ψηφίδες, το δε μενού του Θανάση Σούλη ευνοεί την casual ψαροφαγία με ταιριαστές μοντέρνες πινελιές. Ανοιχτά σάντουιτς θαλασσινών (με καλαμάρι και crispy φιλετάκια σολομού), ιδιαίτερες παρασκευές με όστρακα (όπως λ.χ. στρείδια με μάνγκο και τσίλι), τα κλασικά πλέον ωμά αλλά και ενδιαφέροντα μεζεδάκια (χταποδάκι με μους καπνιστής μελιτζάνας, miso και μαρμελάδα πράσινης ντομάτας) για να ανοίξει η όρεξη, όπως και περιποιημένες ποικιλίες για όσους θέλουν να συνεχίσουν στο τσιμπητό.

Εναλλακτικά, υπάρχουν ζυμαρικά και ριζότι αλλά και φιλεταρισμένο ψάρι στη σχάρα και το τηγάνι. Εκείνο το γιουβέτσι με καραβίδες, μοσχολέμονο, πούδρα αυγοτάραχου και στακοβούτυρο μας έκανε κλικ, όπως και η λίστα με τα καλοδιαλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα που επιμελείται ο βραβευμένος οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί δεν πρέπει να χάσεις το Athens Gastronomic Forum στην Τεχνόπολη

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να βρεθείς στο Γκάζι στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και να παρακολουθήσεις το πρώτο διεθνές συνέδριο γαστρονομίας στην Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/02/2026

Έρωτας "κάτω" από τα Αστέρια της Γλυφάδας

Το "Bungalow 7 γιορτάζει τον έρωτα σε περιβάλλον υψηλής αισθητικής προσφέροντας πιάτα που υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης.

H θρυλική trattoria Trippa του Μιλάνου και ο Diego Rossi έρχονται στα Pharaoh Fire Nights

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ιταλικής γαστρονομίας και μια εμβληματική μιλανέζικη τρατορία -με το πιο δυσεύρετο τραπέζι στη χώρα- έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Pharaoh, στις 16 Φεβρουαρίου.

Στα Πετράλωνα, για μια από τις πιο τίμιες γαστροταβέρνες της πόλης

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Η Σταυριανή Ζερβακάκου για ένα σέρβις στο ΜάνηΜάνη

Μάνη εις την τρίτη! Το ΜάνηΜάνη φιλοξενεί τη Σταυριανή Ζερβακάκου για μια βραδιά γεμάτη μανιάτικες γεύσεις, αυθεντικότητα και φουλ άρωμα τόπου.

Τι κάνει το Dorian ένα από τα πιο hot εστιατόρια του Λονδίνου;

Δοκιμάσαμε το μισελενάτο εστιατόριο του Notting Hill, όπου όλα τα πιάτα τρώγονται (κυρίως) με τα χέρια, και διαπιστώσαμε ότι η ραφινάτη πληθωρικότητα των premium γεύσεων που σερβίρει, είναι ένας μόνο από τους λόγους που το έχουν κάνει ένα από τα πιο δύσκολα reservations της βρετανικής μητρόπολης.

Onuki Athens

Η ξεχωριστή ιαπωνική κουζίνα του Σταμάτη Σκριάπα κάνει αίσιο ποδαρικό στο πολυαναμενόμενο "The Ilisian" που ανάβει σταδιακά τα φώτα του.