«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia!

Προσεγμένο και κομψό, το «αδερφάκι» του «White spoon» έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό την είσοδό του στη δυνατή πιάτσα του Χολαργού με σημαία του μια (πολύ καλή) πίτσα.

«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia!

Είναι πολύ ευχάριστο όταν εισπράττεις μιαν αίσθηση ποιότητας σε κάθε πτυχή ενός χώρου που επισκέπτεσαι και η αλήθεια είναι ότι ο Βίκτωρ Αντωνιάδης το πρόσεξε πολύ το «Aperio». Η νέα του πρόταση –μετά το «White spoon», που ουσιαστικά πυροδότησε την πιάτσα του Χολαργού κι έπειτα επεκτάθηκε και στην Αγία Παρασκευή με το «Big spoon»– είναι αυτό το καταρχήν πολύ στιλάτο all day ιταλικό εστιατόριο.

Ο χώρος σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι πάνω στην πολύβουη Μεσογείων και σε χαλαρώνει με ένα διακοσμητικό mix ’n’ match, που δένει τις κρεμάμενες φτέρες με τη στιβαρή δρύινη μπάρα, τα σε στιλ μπουφέ έπιπλα γεμάτα ποτά πίσω της, τα λογής λογής τραπέζια και καρέκλες αλλά και τις εντυπωσιακές κάθετες μπουκαλιέρες, που ορθώνονται φορτωμένες κρασιά σε διάφορες μεριές (τη λίστα επιμελείται ο καλός οινοχόος Νίκος Λουκάκης). Παρότι καθημερινή, τα τραπέζια δεν αργούν να γεμίσουν με παρέες όλων των ηλικιών αλλά και πίτσες σε ξύλινα πλατό, που βγήκαν μόλις από το μεγάλο χτιστό φούρνο που δεσπόζει στην ανοιχτή κουζίνα.

«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia! - εικόνα 1

Ναι, η πίτσα είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και όχι άδικα: ζύμη λεπτή και αφράτη σε ναπολιτάνικο στιλ (χρειάζεται να διπλώσεις το κομμάτι για να το σερβίρεις, οπότε θα ακούσεις κι εκείνο το «κρατς-κρατς» στις ξεροψημένες άκρες) και toppings ποιοτικά και σε καλή αναλογία, αν κρίνω από την Bianca που προτιμήσαμε εμείς, με μοτσαρέλα, μανιτάρια, σκόρδο και λάδι τρούφας. Την επιμέλεια του μενού έχει ο Κώστας Καρακώστας, head chef στο «Da Luigi» της «Costa Navarino», ο οποίος ανθολογεί κάποιες κλασικές γεύσεις της Μπότας, φροντίζοντας ενίοτε να βάλει δίπλα τους ταιριαστές δικές του πινελιές.

«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia! - εικόνα 2

Το vitello tonnato έρχεται με καλή γευστική ισορροπία ανάμεσα στο κρέας και στη σάλτσα τόνου και κεντημένο με τηγανητή κάππαρη και άχυρο από πράσο, το φίνο μοσχαρίσιο καρπάτσιο ανεβαίνει καρυκευμένο με λίγο χοντρό αλάτι κι έναν ωραίο πουρέ καρότου, οι χρυσαφένιες ρυζοκροκέτες arancini βγάζουν comfort νοστιμιά. Στα κυρίως, το ριζότο μανιταριών ήρθε με το ρύζι σωστά βρασμένο κι ένα πολύ νόστιμο μπισκότο παρμεζάνας καρφωμένο πάνω του, ενώ το οσομπούκο που σιγομαγειρεύουν σε κρασί έχει δυνατή γεύση, την οποία απαλύνει όμορφα ο συνοδευτικός πουρές πατάτας. Πολύ καλά και τα γλυκά τους: ελαφρύ τιραμισού με καλή επίγευση καφέ, σοφιστικέ φοντάν σοκολάτας με φραμπουάζ και καπνιστό αλάτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Aperio Cucina & Vino

Λεωφ. Μεσογείων 258, Χολαργός
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.