17 κορυφαία στέκια για meat lovers

Προτείνουμε τις πιο ξεχωριστές κρεατολαγνικές επιλογές από το downtown και τα βόρεια προάστια μέχρι τα all time classic Καλύβια και τον Πειραιά.

17 κορυφαία στέκια για meat lovers

Το κρέας είναι κραταιά γαστρονομική τάση στην πόλη και το χαιρόμαστε από τις κλασικές ταβέρνες με ιστορία δεκαετιών μέχρι τα σύγχρονα steak houses και τα μοδάτα restos, γι’αυτό κι εμείς σας προτείνουμε τις πιο ξεχωριστές κρεατολαγνικές επιλογές από το downtown και τα βόρεια προάστια μέχρι τα all time classic Καλύβια και τον Πειραιά.

Ξημερώνει Τσικνοπέμπτη. Είναι αυτή η αγία της τσίκνας ημέρα, που ξυπνά τα πιο αρχέγονα κρεατοφαγικά μας ένστικτα και μας στέλνει κατευθείαν δίπλα σε πυρωμένες θράκες και σούβλες για να απολαύσουμε κάθε λογής πρωτεϊνούχο έδεσμα. Αυτό μπορεί να είναι από παϊδάκια, μπριζολάκια και συκωταριά μέχρι λουκάνικο και κοντοσούβλι, μπορεί όμως να έχει και όνομα ξενόφερτο όπως Black Angus, Wagyu, Limousin, Hereford κ.ά. Να δέχεται τα χάδια της φωτιάς πάνω σε μια αρχετυπική σχάρα ή θωρακισμένο σε φούρνο Mibrasa. Να το τρώμε με το χέρι ακουμπώντας στη λαδόκολλα σε κάποια εξαιρετική χασαποταβέρνα ή με την τελετουργία που του αρμόζει σε ένα καλό steak house.

17 κορυφαία στέκια για meat lovers - εικόνα 1
«Ventiri Roast House»

Και αυτά είναι μονάχα τα δύο άκρα του συναρπαστικού κρεάτινου χάρτη της Αθήνας, που απλώνεται από τις κλασικές πιάτσες στα Καλύβια και στην Πάρνηθα μέχρι τα βόρεια προάστια, τα Μελίσσια, το Χαλάνδρι, το Νέο Ψυχικό αλλά και τον Πειραιά και την καρδιά του αθηναϊκού downtown. Ας μη γελιόμαστε. Το κρέας είναι η πιο καυτή γαστρονομική τάση των τελευταίων ετών στην πόλη και, αν κάποτε οι επιλογές για να το απολαύσουμε ήταν μετρημένες, πλέον έχουμε στη διάθεσή μας από εντυπωσιακούς πολυχώρους κρέατος και funky meat restos μέχρι υποψιασμένα all day spots που μπαίνουν δυναμικά στο χορό.

17 κορυφαία στέκια για meat lovers - εικόνα 2
«Τηλέμαχος Athens»

Κρέατα ταπεινά και καταφρονεμένα (πρόβατα, τράγοι, ζυγούρια, κατσίκια) έχουν κάνει μεγάλο comeback στα μενού ως σπεσιαλιτέ επιπέδου, συχνά μάλιστα δίπλα σε ευγενείς μοσχαρίσιες ράτσες, που συνεχίζουν να δίνουν δυναμικά το «παρών», στις οικογενειακές κρεατοταβέρνες τα μυστικά του άριστου ψησίματος μεταφέρονται ευλαβικά από γενιά σε γενιά, ενώ τα μοντέρνα αλλά και τα πατροπαράδοτα σιτέματα, όπως και οι ωραίες κοπές, αποτελούν πια κοινό τόπο κι εξασφαλίζουν βαθιά νοστιμιά. Κάπως έτσι, το σκηνικό που διαμορφώνεται θυμίζει καζάνι που βράζει ή σχάρα που ψήνει, αν προτιμάτε, πράγμα που θα διαπιστώσετε διαβάζοντας εδώ για ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα κρεατοφαγικά στέκια της πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.