Η ιταλική κουζίνα επιστρέφει στην «Taverna at Bios»

Μετά την επιτυχία της πρώτης τους συνάντησης, η Μάγκυ Ταμπακάκη και η Γωγώ Δελογιάννη κλείνουν ραντεβού στην κουζίνα, για να παρουσιάσουν μια pop up trattoria τους.

Η ιταλική κουζίνα επιστρέφει στην «Taverna at Bios»

Η Μάγκυ Ταμπακάκη και η Γωγώ Δελογιάννη συναντιούνται ξανά στην κουζίνα του «Bios» και φέρνουν στην «Taverna» της Πειραιώς τον ιταλικό αέρα του πρώτου τους ραντεβού, για ένα ιδιαίτερο τετ-α-τετ. Κολακευμένες από την αγάπη που εισέπραξαν στην πρώτη τους σύμπραξη, οι δυο τους θα ενδώσουν ξανά στην αδυναμία τους για την αβρότητα των απλών μεσογειακών γεύσεων, και θα παρουσιάσουν για δύο μόνο ημέρες ένα μενού ωδή στις καθημερινές γεύσεις της Ιταλίας.

Ξεκινώντας την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ιδανική ημερομηνία για ρομαντζάδα αλά ιταλικά, η Μάγκυ και η Γωγώ θα μαγειρέψουν μαζί παραδοσιακά ιταλικά πιάτα, φτιαγμένα με ταπεινά υλικά, πλούσια όμως σε γεύση και θρεπτική αξία, παρουσιάζοντας ένα μενού – γνωριμία με το μεγαλείο της απλότητας που ξεδιπλώνεται στα οικογενειακά τραπέζια της γειτονικής χώρας. Αυτή η σύμπραξη θα συνεχιστεί και μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου, ενώ το μενού της «Taverna» θα αγκαλιάσει την παράδοση των ιταλικών trattoria, εντάσσοντας χαρακτηριστικά πιάτα αλλά και brunch προτάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.