Το «GB Roof Garden» αποθεώνει το Wellington

Με το μεγάλο διεθνές πιάτο αγγλικής προέλευσης καταπιάνεται ο ταλαντούχος chef de cuisine του «GB Roof Garden» Δημήτρης Μπούτσαλης.

Το «GB Roof Garden» αποθεώνει το Wellington

Με ένα μεγάλο διεθνές πιάτο αγγλικής προέλευσης, το μοσχάρι Wellington, καταπιάνεται ο ταλαντούχος chef de cuisine του «GB Roof Garden» Δημήτρης Μπούτσαλης. Εδώ και λίγες ημέρες, λοιπόν, και μέχρι τις 24/3, στο αριστοκρατικό και πολυτελές εστιατόριο στην κορυφή της «Μεγάλης Βρεταννίας» μπορείτε να δοκιμάσετε τις τρεις διαφορετικές εκδοχές που περιλαμβάνει η ειδική ενότητα The Grand Wellington, σε άψογο pairing με τη γενικότερη ατμόσφαιρα.

Η πρώτη αποτίνει φόρο τιμής στην κλασική συνταγή, με καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου, μανιτάρια, σάλτσα με κρασί Βουργουνδίας και τρούφα, η δεύτερη τυλίγει αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι, γαρίδες και όστρακα σε ζύμη αρωματισμένη με μυρωδικά, ενώ η τρίτη κινείται σε ρυθμούς surf ‘n’ turf: το φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος συναντά τον αστακό, το φουαγκρά και μια ξεχωριστή béarnaise αστακού μέσα σε ζύμη μπριός. Όσο για γαρνιτούρα, θα επιλέξετε ανάμεσα σε σπαράγγια σχάρας, πουρέ πατάτας με τρούφα, ψητές πατάτες και σιγομαγειρεμένα λαχανικά στην κοκοτιέρα.

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί δεν πρέπει να χάσεις το Athens Gastronomic Forum στην Τεχνόπολη

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να βρεθείς στο Γκάζι στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και να παρακολουθήσεις το πρώτο διεθνές συνέδριο γαστρονομίας στην Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/02/2026

Έρωτας "κάτω" από τα Αστέρια της Γλυφάδας

Το "Bungalow 7 γιορτάζει τον έρωτα σε περιβάλλον υψηλής αισθητικής προσφέροντας πιάτα που υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης.

H θρυλική trattoria Trippa του Μιλάνου και ο Diego Rossi έρχονται στα Pharaoh Fire Nights

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ιταλικής γαστρονομίας και μια εμβληματική μιλανέζικη τρατορία -με το πιο δυσεύρετο τραπέζι στη χώρα- έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Pharaoh, στις 16 Φεβρουαρίου.

Στα Πετράλωνα, για μια από τις πιο τίμιες γαστροταβέρνες της πόλης

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Η Σταυριανή Ζερβακάκου για ένα σέρβις στο ΜάνηΜάνη

Μάνη εις την τρίτη! Το ΜάνηΜάνη φιλοξενεί τη Σταυριανή Ζερβακάκου για μια βραδιά γεμάτη μανιάτικες γεύσεις, αυθεντικότητα και φουλ άρωμα τόπου.

Τι κάνει το Dorian ένα από τα πιο hot εστιατόρια του Λονδίνου;

Δοκιμάσαμε το μισελενάτο εστιατόριο του Notting Hill, όπου όλα τα πιάτα τρώγονται (κυρίως) με τα χέρια, και διαπιστώσαμε ότι η ραφινάτη πληθωρικότητα των premium γεύσεων που σερβίρει, είναι ένας μόνο από τους λόγους που το έχουν κάνει ένα από τα πιο δύσκολα reservations της βρετανικής μητρόπολης.

Onuki Athens

Η ξεχωριστή ιαπωνική κουζίνα του Σταμάτη Σκριάπα κάνει αίσιο ποδαρικό στο πολυαναμενόμενο "The Ilisian" που ανάβει σταδιακά τα φώτα του.