Megas Yeeros: «Θέλουμε να κάνουμε τον γύρο εθνικό προϊόν»

Σταθερή στο όραμά της για την ανάδειξη της ποιοτικής εκδοχής του αγαπημένου εδέσματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η «Megas Yeeros» εμπλουτίζει διαρκώς την γκάμα των προϊόντων που παράγει στα εργοστάσια της στον Ασπρόπυργο και τις Η.Π.Α.

Megas Yeeros: «Θέλουμε να κάνουμε τον γύρο εθνικό προϊόν»

Τα 12 χρόνια ζωής συμπλήρωσε στις 31/1 η εταιρεία «Megas Yeeros» καταγράφοντας ταυτόχρονα ένα πολύ ενδιαφέρον success story που ξετυλίχτηκε μεσούσης της ελληνικής κρίσης. Με αυτήν την αφορμή βρεθήκαμε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που απλώνονται σε 10.000 τ.μ. στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ο γύρος, τα σουβλάκια και συνολικά 80 διαφορετικά προϊόντα κρέατος παράγονται εδώ και βρίσκουν το δρόμο για την εγχώρια αγορά αλλά και 20 χώρες της Ευρώπης. Από το 2015 ένα ακόμα εργοστάσιο, αυτήν τη φορά στην περιοχή του New Jersey, εξυπηρετεί τις Η.Π.Α., τον Καναδά, τον Παναμά αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς διαθέτει πιστοποίηση για τρόφιμα χαλάλ.

Megas Yeeros: «Θέλουμε να κάνουμε τον γύρο εθνικό προϊόν» - εικόνα 1
Νικόλαος Λούστας

«Θέλουμε να κάνουμε τον γύρο εθνικό προϊόν» μας λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νικόλαος Λούστας, αποτυπώνοντας ανάγλυφα το όραμα της Megas Yeeros από την πρώτη στιγμή. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε σταθερά το ίδιο προϊόν 365 ημέρες το χρόνο» λέει με τη σειρά του ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας Αντώνης Χατζηδιαμαντής εστιάζοντας στις πολλές διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας και προσθέτοντας: «Όσα κάνουμε δεν αφορούν μόνο την εταιρεία αλλά αφορούν και τον κλάδο γενικότερα, από τις νέες ιδέες όπως τα προϊόντα σε σκαφάκια xtrays που μπαίνουν απευθείας στο φούρνο μέχρι τις διαρκείς εκπαιδεύσεις των συνεργατών μας σε πραγματικές συνθήκες με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, με απώτερο σκοπό να φτάσει το προϊόν όπως πρέπει στον καταναλωτή».

Megas Yeeros: «Θέλουμε να κάνουμε τον γύρο εθνικό προϊόν» - εικόνα 2

Την εικόνα συμπληρώνει ο επικεφαλής R&D της Megas Yeeros Γιάννης Κουτσουράκης. «Δεν μιλάμε απλώς για χοιρινό γύρο, αλλά για γύρο που προέρχεται συγκεκριμένα από πανσέτα, σπάλα και μπούτι. Στέλνουμε ανθρώπους μας στα μαγαζιά με τα οποία συνεργαζόμαστε για να ελέγχουν το αποτέλεσμα, από το 2013 κάνουμε σταθερά σεμινάρια διαχείρισης κάθε μήνα, επίσης διοργανώνουμε επιστημονικά συνέδρια και φροντίζουμε να λανσάρουμε κάθε χρόνο νέα προϊόντα με ξεχωριστή ταυτότητα».

Megas Yeeros: «Θέλουμε να κάνουμε τον γύρο εθνικό προϊόν» - εικόνα 3

Έτσι λοιπόν, πλάι στα 8 διαφορετικά είδη χοιρινού γύρου, τις 5 διαφορετικές συνταγές για γύρο από κοτόπουλο, τα περίπου 15 διαφορετικά σουβλάκια από χοιρινό και κοτόπουλο, όλα gluten free, η Megas Yeeros έβαλε πρόσφατα κι άλλες προτάσεις που ακολουθούν τις διατροφικές αντιλήψεις της εποχής: η μεσογειακή σειρά προϊόντων με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, η οποία περιλαμβάνει τον νέο μακεδονικό χοιρινό γύρο, η νέα σειρά προϊόντων γεμιστά με τυρί και σε συνεργασία με επώνυμα brands, όπως το πολίτικο κεμπάπ με τυρί Philadelphia και το μπιφτέκι με φέτα Ήπειρος, και εδώ και λίγο καιρό τον προψημένο γύρο.

Megas Yeeros: «Θέλουμε να κάνουμε τον γύρο εθνικό προϊόν» - εικόνα 4

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο καινοτόμο προϊόν της εταιρείας, το οποίο προέκυψε ύστερα από τρία χρόνια έρευνας και μια συνολική επένδυση ύψους € 1,5 εκ., καθώς παράγεται στην ολοκαίνουργια πτέρυγα του εργοστασίου έκτασης 1.000 τ.μ. «Χρειάστηκαν άπειρες ποσότητες κρέατος μέχρι να φτάσουμε στο προϊόν που μας ικανοποιεί και προσφέρει την αυθεντική γεύση του φρεσκοψημένου γύρου» μας λέει σχετικά ο κος Κουτσουράκης, καθώς μας ξεναγεί στις νέες εγκαταστάσεις και παρακολουθούμε τεράστιες ρομποτικές γυριέρες να τεμαχίζουν αδιάκοπα πελώριους γύρους. Η νέα αυτή πρόταση της Megas Yeeros κυκλοφορεί και στα σούπερ μάρκετ, σηματοδοτώντας την είσοδο της εταιρείας και στη λιανική πώληση, σε αρμονία με τα λόγια του κου Λούστα καθώς η ξενάγηση τελειώνει: «Θέλουμε να γνωρίζουν το προϊόν μας από την Αυστραλία μέχρι την Κούβα και από την Αργεντινή μέχρι τη Σουηδία».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.