Το Νέο Ηράκλειο σε ρυθμούς «Beef ’n’ reef»

H «συγκατοίκηση» ψαριού και κρέατος στο ίδιο πιάτο εμπνέει αυτήν την ενδιαφέρουσα προσθήκη στο γευστικό σκηνικό του Νέου Ηρακλείου.

Το Νέο Ηράκλειο σε ρυθμούς «Beef ’n’ reef»

Πείτε το beef n reef όπως συνηθίζεται κυρίως στην Αυστραλία, πείτε το surf n turf όπως είναι περισσότερο γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο, σε κάθε περίπτωση ωστόσο το γαστρονομικό concept που υπόσχεται τη «συγκατοίκηση» ψαριού και κρέατος στο ίδιο πιάτο εμπνέει αυτήν την ενδιαφέρουσα προσθήκη στο γευστικό σκηνικό του Νέου Ηρακλείου. Ένα carpaccio κόκκινου τόνου και ζουμερού φιλέτου γάλακτος, ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με χτένια σε σάλτσα bourbon ή αστακοουρά πάνω σε τραγανό σπαγγέτι είναι από τις προτάσεις του ταλαντούχου σεφ Βαγγέλη Τσιμένη που περιμένουν όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα βαθιά νερά της συγκεκριμένης φιλοσοφίας.

Και οι πιο κλασικοί τύποι πάντως θα βρουν αυτό που ψάχνουν επιλέγοντας λ.χ. ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες μακαρονάδες και τα ριζότι, τα πρωτότυπα burger και σάντουιτς με κόκκινο τόνο, σολομό και ψαρονέφρι, τα πιάτα της στεριάς όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα και το κοτόπουλο παγιάρ, και της θάλασσας όπως ο μπακαλιάρος σε κρούστα πάνκο με πατάτες πλακί και φινόκιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
10/11/2025

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.