Κάτι τρέχει στο Παλαιό Ψυχικό

Άνοιξε αθόρυβα κατά τα τέλη Νοεμβρίου, όμως το «Misifu» συζητιέται πολύ, δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που το προτιμούν και τα σαββατοκύριακα οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

Κάτι τρέχει στο Παλαιό Ψυχικό

Άνοιξε αθόρυβα κατά τα τέλη Νοεμβρίου, όμως το «Misifu» συζητιέται πολύ, δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που το προτιμούν και τα σαββατοκύριακα οι κρατήσεις είναι απαραίτητες. Μεγάλο και άνετο, με suburbia θέα από τις τζαμαρίες, εσωτερικά αποπνέει μοντέρνα βιομηχανική αύρα κι έχει στα ηνία της (ανοιχτής) κουζίνας τον σεφ Δημήτρη Νίκολη από το «Barbarossa» της Πάρου.

Το πολυσυλλεκτικό μενού περιλαμβάνει αρκετές προτάσεις που παντρεύουν τις ελληνομεσογειακές γεύσεις με τις αγαπημένες του σεφ ασιατικές πινελιές, σαν την new age αθηναϊκή σαλάτα με κολοκύθι, φασόλια edamame και μαγιονέζα μάραθου και τα χειροποίητα dumplings με γέμιση φρικασέ και αυγολέμονο αρωματισμένο με ούζο. Η συνέχεια γράφεται με επιλογές που κεντράρουν στα εκλεκτά κρεατικά και θαλασσινά, ξεκινώντας από μια μπαλοτίνα κοτόπουλου με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί ή μια ελληνική μπριζόλα ωρίμανσης και φτάνοντας μέχρι ένα φιλέτο café de Paris και μια μπιστέκια φιορεντίνα δικής τους εισαγωγής από την Ιταλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
10/11/2025

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.