«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων

Μια αχνιστή και άψογη κακαβιά ήταν το ιδανικό ξεκίνημα εκείνης της πολύ κρύας βραδιάς που βρεθήκαμε στο λευκοντυμένο ψαρο-εστιατόριο, δυο βήματα από την πλατεία Μαβίλη.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων

Μια αχνιστή και άψογη κακαβιά, με τα ψάρια και τα λαχανικά της μελωμένα και το ζωμό της ρευστό, αλλά όλο ουσία, ήταν το ιδανικό ξεκίνημα εκείνης της (πολύ κρύας) βραδιάς που βρεθήκαμε στο «Ψαροχώρι». Το λευκοντυμένο ψαρο-εστιατόριο μπορεί να μη βρίσκεται πάνω σε κάποια θάλασσα (πέρα ίσως από τη… λαοθάλασσα της πλατείας Μαβίλη), ο Μάριος Τσαλάκος ωστόσο, επικεφαλής της ομάδας που το τρέχει και ευγενέστατος οικοδεσπότης, έχει καλές άκρες για φρέσκο ψάρι που καταφτάνει κυρίως από την Κάλυμνο και το Πόρτο Χέλι και μπορείς να δοκιμάσεις σε διάφορες εκδοχές.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων - εικόνα 1

Η σφυρίδα πρασοσέλινο με αγκινάρα και καρότο είναι ένα ωραίο comfort πιάτο με τις αρετές του καλοφτιαγμένου μαγειρευτού και το ψάρι του αφρός, ενώ το ψάρι ημέρας (στη δική μας περίπτωση στείρα) που ψήνεται στο αλάτι και φλαμπάρεται μπροστά σου είναι σπεσιαλιτέ που αξίζει να βρει θέση στο τραπέζι.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων - εικόνα 2

Μην προσπεράσετε τις σαλάτες (είναι και οι τρεις δροσερές και καλοφτιαγμένες) και βάλτε πλάι τους την πρωτότυπη και αρκούντως αψιά, χάρη στο λάιμ που περιέχει, μους αβοκάντο, αλλά και το καπνιστό σκουμπρί που αποζητά άφθονο λεμόνι και τσίπουρο για συνοδεία. Για το τέλος, δικό τους γρανιτένιο σορμπέ, γαλακτομπούρεκο σε στιλ μιλφέιγ με τραγανά φύλλα και απαλή κρέμα, όπως και προφιτερόλ με ωραία σου και άγλυκη γέμιση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαροχώρι

Τσόχα 21, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
30/10/2025

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.