Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark

Μετά το άκρως επιτυχημένο ντεμπούτο του, το γαστρονομικό event του «α» και του «Ark» επιστρέφει με 11 νέες προτάσεις από τις καλύτερες γευστικές εμπειρίες της ελληνικής επικράτειας, κι ένα πανηγυρικό ξεκίνημα με αίγλη αστέρων Michelin.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark

Μετά το άκρως επιτυχημένο ντεμπούτο του, το γαστρονομικό event του «αθηνοράματος» και του «Ark» επιστρέφει με 11 νέες προτάσεις από τις καλύτερες γευστικές εμπειρίες της ελληνικής περιφέρειας, αλλά και μία πρόταση με αίγλη Michelin.

Από τη Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη κι από το Άγιο Όρος ως τη Ρόδο και την Κω, μέσω Τήνου, Σαντορίνης και Μυκόνου, έντεκα από τα καλύτερα εστιατόρια και μάγειρες της Ελλάδας κλείνουν ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό, σε ισάριθμες μοναδικές γευστικές εμπειρίες, από την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ως τις 20 Ιουνίου, σε μια σειρά προσεκτικά σχεδιασμένων δείπνων, που θα φέρουν τους συνδαιτημόνες σε άμεση επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στην κουζίνα της χώρας.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark - εικόνα 1
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Lionel Rodriguez

Το 2ο Symposio at Ark θα ξεκινήσει πανηγυρικά στις 24 Ιανουαρίου, με επίτιμο καλεσμένο τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Lionel Rodriguez, από το εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου «Les Trois Couronnes» στο Βεβέ της Ελβετίας: ένας από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, ο Rodriguez θα συναντηθεί στην κουζίνα με τους Γιάννη Μπαξεβάνη και Φίλιππο Δημόπουλο, και θα παρουσιάσει μαζί τους τις terroir αναφορές της κουζίνας του, μέσα από πιάτα που θα υπογραμμίσουν την αγάπη του για τις γεύσεις της νότιας Ευρώπης, αλλά και την αφοσίωσή του στην υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark - εικόνα 2

Στα 11 συμπόσια που θα ακολουθήσουν, σεφ όπως ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης από το «Kensho» της Μυκόνου, η Αντωνία Ζάρπα από το «Θαλασσάκι» της Τήνου, ή ο Πατέρας Επιφάνιος από το Άγιον Όρος, θα παρουσιάσουν από ένα μενού τεσσάρων πιάτων, απολύτως αντιπροσωπευτικά της μαγειρικής τους ταυτότητας και φιλοσοφίας, σε τιμή ειδικά διαμορφωμένη για τις βραδιές που διοργανώνουν το «Ark» και το περιοδικό «αθηνόραμα».

Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις καινούργιες τάσεις της ελληνικής κουζίνας, να ενημερωθούν για την κουζίνα του τόπου όπου βρίσκεται το εστιατόριο, αλλά και να γνωρίσουν τον σεφ κάθε εστιατορίου.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark - εικόνα 3
Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης

Με προνομιακή θέση στα Αστέρια Γλυφάδας και μαγνητική θέα στο γαλάζιο του Σαρωνικού, ο φωτεινός χώρος του «Ark», με τις αποικιακές πινελιές και την αύρα χαλαρής πολυτέλειας, θα αγκαλιάσει αρμονικά το γαστρονομικό αυτό εγχείρημα στη δεύτερη χρονιά του, ενώ ο καταξιωμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, εμβληματικός εκπρόσωπος της ανανέωσης της ελληνικής κουζίνας ο ίδιος, θα είναι ο ιδανικός γαστρονομικός μας οικοδεσπότης.

Το πρόγραμμα του φετινού Symposio at Ark θα βρείτε αναλυτικά στο www.symposioatark.gr, όπου μπορείτε να κάνετε ήδη τις κρατήσεις σας.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark - εικόνα 4

Το μενού του Lionel Rodriguez για το δείπνο της 24ης Ιανουαρίου:

Amuse Bouche

Πρώτο Πιάτο
Καραμέλα με ψίχα από φρέσκα στρείδια με δροσουλίτες και ξύδι από κράνα

Δεύτερο Πιάτο
Λευκή ταραμοσαλάτα με αλιβάρβαρα και μαριναρισμένη παλαμίδα

Τρίτο Πιάτο
Τορτελίνι με καυκαλήθρα και κονφί μοσχάρι γάλακτος σε ζωμό μανιταριών, άρωμα δενδρολίβανου και ελβετικό τυρί «Etivaz»

Τέταρτο Πιάτο
Κοτόπουλο χωριάτικο με λεμόνι κονφί, αγκινάρα γεμιστή, ασκολύμπρους αυγολέμονο και λαγόχορτο

Επιδόρπιο
Tiramiswiss, με σοκολάτα, διπλή κρέμα των Άλπεων, με μαρέγκες και φρούτα του πάθους

Τιμή: 65/άτομο

Για κρατήσεις ακολουθήστε το σύνδεσμο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.