Το «Silar» κάνει ποδαρικό στη Γλυφάδα

Φιλόδοξη άφιξη στην πλατεία Εσπερίδων, με τον ταλαντούχο Άγγελο Μπακόπουλο στο τιμόνι της κουζίνας.

Το «Silar» κάνει ποδαρικό στη Γλυφάδα

Σχεδόν μαζί με το νέο έτος αφίχθηκε στη ζωηρή πιάτσα της Γλυφάδας το μοντέρνου ύφους εστιατόριο «Silar». Στο τιμόνι της κουζίνας του καινούργιου και φιλόδοξου εγχειρήματος στην πλατεία Εσπερίδων βρίσκεται ο ταλαντούχος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, την ωραία δουλειά του οποίου έχουμε απολαύσει τόσο στο ξενοδοχείο «Doryssa Seaside Resort» της Σάμου όσο και στο «Katikies» της Μυκόνου το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Και εδώ ο σεφ κινείται σε μια βάση μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με μεσογειακές και διεθνείς πινελιές, προτείνοντας για παράδειγμα μοσχαρίσια ουρά με κουσκουσάκι, ψητά ντοματάκια και αφρό γραβιέρας ή ριζότο σφυρίδας σε emulsion από σπανάκι, και για τους πιο τολμηρούς συναγρίδα με μανιτάρια, μοσχαρίσιο γλυκάδι και αφρό φουντουκιού όπως και αρνίσιο καρέ με γάβρο μαρινέ και ψητή μελιτζάνα σε όσμωση από αρμπαρόριζα. Επιδόρπια σε παρόμοιο μήκος κύματος (π.χ. ανθός πορτοκαλιού, με μανταρίνι, passion fruit και παγωτό πικραμύγδαλο), λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, και κοκτέιλ σε αρμονία με τις γεύσεις της κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
10/11/2025

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.