Το «Silar» κάνει ποδαρικό στη Γλυφάδα

Φιλόδοξη άφιξη στην πλατεία Εσπερίδων, με τον ταλαντούχο Άγγελο Μπακόπουλο στο τιμόνι της κουζίνας.

Το «Silar» κάνει ποδαρικό στη Γλυφάδα

Σχεδόν μαζί με το νέο έτος αφίχθηκε στη ζωηρή πιάτσα της Γλυφάδας το μοντέρνου ύφους εστιατόριο «Silar». Στο τιμόνι της κουζίνας του καινούργιου και φιλόδοξου εγχειρήματος στην πλατεία Εσπερίδων βρίσκεται ο ταλαντούχος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, την ωραία δουλειά του οποίου έχουμε απολαύσει τόσο στο ξενοδοχείο «Doryssa Seaside Resort» της Σάμου όσο και στο «Katikies» της Μυκόνου το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Και εδώ ο σεφ κινείται σε μια βάση μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με μεσογειακές και διεθνείς πινελιές, προτείνοντας για παράδειγμα μοσχαρίσια ουρά με κουσκουσάκι, ψητά ντοματάκια και αφρό γραβιέρας ή ριζότο σφυρίδας σε emulsion από σπανάκι, και για τους πιο τολμηρούς συναγρίδα με μανιτάρια, μοσχαρίσιο γλυκάδι και αφρό φουντουκιού όπως και αρνίσιο καρέ με γάβρο μαρινέ και ψητή μελιτζάνα σε όσμωση από αρμπαρόριζα. Επιδόρπια σε παρόμοιο μήκος κύματος (π.χ. ανθός πορτοκαλιού, με μανταρίνι, passion fruit και παγωτό πικραμύγδαλο), λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, και κοκτέιλ σε αρμονία με τις γεύσεις της κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
08/05/2025

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.

Το Gallina ξεκαλοκαιριάζει -και πάλι- στο Domes Zeen Chania

Για 2ο σερί καλοκαίρι, το κουκακιώτικο σποτ... κάνει διακοπές στα Χανιά.