Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort

Τα καλά μας τα βάλαμε, στα ρεβεγιόν μας πήγαμε, φάγαμε πολύ και ξενυχτήσαμε. Ιδού λοιπόν πέντε στέκια για χαλαρές εξόδους με τη ζεστασιά του οικείου.

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort

Τα καλά μας τα βάλαμε, στα ρεβεγιόν μας πήγαμε, φάγαμε πολύ και ξενυχτήσαμε. Ιδού λοιπόν πέντε στέκια για χαλαρές εξόδους με τη ζεστασιά του οικείου.

#1 Βλάσσης

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 1

«Κρυμμένο» σε έναν παράδρομο της Μιχαλακοπούλου, είναι το διαχρονικό απάγκιό μας για γεύσεις προσεγμένες, οικείες και καθησυχαστικές με τη δύναμη της κατσαρόλας. Δεν αντιστεκόμαστε ποτέ σε μια ζεστή σούπα για την αρχή ούτε και στους άπαιχτους λαχανοντολμάδες με το πλούσιο αυγολέμονο, ρίχνουμε όμως και μια ματιά στα πάντα ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας που κρύβουν εκπλήξεις.

#2 Το Αυγό του Κόκορα

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 2

Τοίχοι φουλ της πέτρας και των φωτογραφιών που αφηγούνται τα ένδοξα χρόνια του στην Κυψέλη των ’80s και στα τραπέζια νόστιμη παρέλαση από μαραθόπιτες και κολοκυθανθούς μέχρι ρεβίθια σοτέ με σπανάκι κι ένα κοκορόπουλο ξεκοκαλισμένο να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Κοινό καλλιτεχνικό από τα γύρω θέατρα κι εναλλακτικό που αγαπά την αύρα του Μεταξουργείου.

#3 Musique Cafe and More

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 3

Μας αρέσει ο ντιζαϊνάτος χώρος με τα εντυπωσιακά φωτιστικά στην καρδιά του Παγκρατίου, αγαπάμε και τα καλούδια που φέρνουν οι ιδιοκτήτες από τη φάρμα τους στη Νάξο. Στα οπωσδήποτε οι άψογες τηγανιτές πατάτες, τα κρεατικά βαθιάς νοστιμιάς με ψήσιμο ακριβείας και, μέρες που είναι, ένα αχνιστό Gluehwein και κάποιο κοκτέιλ από την μπάρα.

#4 Μαγικές Κατσαρόλες

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 4

Στην ατμοσφαιρική και ιντελεκτουέλ σάλα του εστιατορίου του Παλαιού Φαλήρου, με την ωραία διακόσμηση και την ψαγμένη μουσική υπόκρουση, κυκλοφορούν μέχρι τις 6/1 σπέσιαλ γεύσεις για να διαλέξεις: παραδοσιακή πηχτή με καρότα και κάπαρη, αριστοκρατικό στιφάδο με πέρλες κρεμμυδιού και δαμάσκηνα, αρνάκι παλατιανό με ξερά βερίκοκα και άλλα ωραία και γιορτινά.

#5 Κιουζίν

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 5

Από το ταβάνι κρέμεται ένας υπέροχος πολυέλαιος και άλλα πολλά ωραία και vintage, η κουζίνα βαδίζει σε μοντέρνες ελληνικές ατραπούς και η παρεΐστικη διάθεση στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Κολωνακίου ενισχύεται καθώς στο τραπέζι έρχονται μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου με μαρμελάδα ντομάτας, κολοκυθοκεφτέδες με κρούστα από σιμιγδάλι αλλά κι ένα vegetarian burger-υπερπαραγωγή με μπιφτέκι από κινόα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/05/2025

TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.