Το «The Aficionados» της Θεσσαλονίκης είναι ξεχωριστή περίπτωση

Ένας χώρος αφιερωμένος στους λάτρεις του ευ ζην προσφέρει στο γαστρονομικό σκηνικό της πόλης μια πρόγευση από το μέλλον που θα μπορούσε να έχει.

Το «The Aficionados» της Θεσσαλονίκης είναι ξεχωριστή περίπτωση

Η Θεσσαλονίκη κάνει τα τελευταία χρόνια το άλμα της μετάβασης από μια κουζίνα των μεζέδων σε μια πιο σύγχρονη γαστρονομική προσέγγιση, με αναζήτηση και φιλοδοξίες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «The Aficionados», ένα από τα τελευταία αποκτήματα της πόλης που άνοιξε πέρυσι τις πόρτες του σε μια ατμοσφαιρική νεοκλασική έπαυλη στην Καλαμαριά και αποτελεί την ενσάρκωση του οράματος της Μαριαλένας Μηλιαρά για τη δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στην απόλαυση του ευ ζην.

Καθένα από τα τρία επίπεδα του «The Aficionados» έχει τη δική του προσωπικότητα, μεταδίδοντας σου ωστόσο σε κάθε περίπτωση την αίσθηση ότι μπαίνεις στην τραπεζαρία ενός εξαιρετικά καλόγουστου σπιτιού. Αυτή ήταν άλλωστε και η επιθυμία της κας Μηλιαρά. «Ήθελα να δώσω κάτι από μένα με το “The Aficionados”, να δημιουργήσω έναν χώρο που να αποτελεί προέκταση μου, ένα σπίτι που να το ζω και να ζω με αυτό», μου λέει καθώς καθόμαστε στο μπαρ με τους εντυπωσιακούς κεκλιμένους καθρέφτες και από την κουζίνα καταφτάνει ένα κομψό και αρωματικό καπνιστό χέλι με ταραμά με wasabi, αγγουράκια τουρσί και φύκια wakame.

Το «The Aficionados» της Θεσσαλονίκης είναι ξεχωριστή περίπτωση - εικόνα 1

Πλέον τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει ο ταλαντούχος σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης, με μια ενδιαφέρουσα πρόταση σε σύγχρονο ύφος, η οποία υπηρετεί κυρίως το θαλασσινό στοιχείο δίνοντας όμως και μια καλή θέση στο κρέας και σε ποιοτικές κοπές. Συνυπολογίζοντας ασφαλώς την πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών, που αποτελεί εξαρχής δυνατό χαρτί του χώρου, μαζί με την καλύτερη λίστα σε σαμπάνιες της πόλης, και την όλη ατμόσφαιρα ήρεμης πολυτέλειας που την αντιλαμβάνεσαι χωρίς να σε «πνίγει», το «The Aficionados» είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στο γαστρονομικό σκηνικό της Θεσσαλονίκης, ίσως και μια πρόγευση από το μέλλον που θα μπορούσε να έχει. Αξίζει να το προτιμήσετε όσοι βρεθείτε τις γιορτές στην πόλη, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας αλλά και για τα ενδιαφέροντα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Το «The Aficionados» της Θεσσαλονίκης είναι ξεχωριστή περίπτωση - εικόνα 2

i «The Aficionados» | Ν. Πλαστήρα 105, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη | 2310434290

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
10/11/2025

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.