Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα»

Mια συλλογή απ’ τις εκλεκτότερες ποικιλίες τυριών της χώρας για τις sur mesure γιορτινές τυροπιατέλες μας.

Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα»

Σταθερή αξία στο χάρτη των νοστιμιών του αθηναϊκού κέντρου, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» έχουν μαζέψει στη φιλόξενη βιτρίνα τους μια συλλογή απ’ τις εκλεκτότερες ποικιλίες τυριών της χώρας, προ(σ)καλώντας μας να στήσουμε μια μικρή Τρωική εκστρατεία στις sur mesure γιορτινές τυροπιατέλες μας: η ήπια και δροσάτη γεύση του μαλακού λευκού ανεβατού Γρεβενών είναι ιδανική για το μπαρκάρισμα, με στάση στην πυκνή, σύνθετη γεύση της γραβιέρας Σκύρου ή τα ιδιοσυγκρασιακά, όσο το όνομά της, αρώματα της σιφναίικης μανούρας. Το βουτυράτο οινοτύρι Ίου απλώνει στον ουρανίσκο μας τα αρώματα του Αιγαίου, ενώ το γίδινο καπνιστό της Νάουσας, με σώμα στρογγυλό και πιπεράτο στη γεύση του, γεμίζει την απόλαυση ενός καλού παλαιωμένου αποστάγματος. Το ταξίδι συνεχίζεται με ήπια γραβιέρα 100% βουβαλίσια απ’ τους Λειψούς, πικάντικο ημίχλωρο Μήλου και πεντανόστιμο ψητό μανούρι αέρος Γρεβενών, ενώ το κεφαλοτύρι Κοζάνης με ολόκληρα κομμάτια τρούφας δίνει στο πιάτο μας νοστιμιά ορεσίβια και χορταστική.

Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα» - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.