«TGI Fridays»: 21 χρόνια το Κεφαλάρι έχει Παρασκευή

Ανανεωμένο, με healthy καινούργια πιάτα δίπλα στις κλασικές γευστικές του αξίες, βρήκαμε το αγαπημένο στέκι του Κεφαλαρίου με τη signature παντοτινή ατμόσφαιρα αμερικανικής Παρασκευής.

«TGI Fridays»: 21 χρόνια το Κεφαλάρι έχει Παρασκευή

Περνώντας ξανά το κατώφλι των «Fridays» στο Κεφαλάρι, από το οποίο ξεκίνησε η πορεία της διεθνούς αμερικανικής αλυσίδας επί ελληνικού εδάφους, ένα φλας μπακ στα μικράτα μου δεν το γλιτώνω. Γενέθλια πάνω σε καρέκλες με όλο το προσωπικό να μας τραγουδά το «Ηappy Βirthday», όπως προστάζει το εθιμοτυπικό, ομηρικές μάχες για να εξασφαλίσουμε το αγαπημένο τραπέζι κάτω από το μεγάλο κανό, τρανά γευστικά κολλήματα, πότε με τη σος Jack Daniels πάνω σε ζουμερά κρεατικά, πότε με τα πεντανόστιμα Τex-Μex τους, και πάντα –μα πάντα– ένα Death by Chocolate για το βαθιά σοκολατένιο φινάλε της βραδιάς στο signature χαρούμενο κλίμα του μαγαζιού που μας μύησε στο casual dining με χρώμα αμερικανικό και ανέμελο όσο μια Παρασκευή.

Η healthy διάσταση στα καινούργια τους πιάτα μού αρέσει πολύ και δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά στους vegan και vegetarian ρυθμούς της εποχής. Η quinoa super salad έρχεται ελαφριά και δροσερή, με αβοκάντο, καλαμπόκι, τραγανά σαλατικά και γκότζι μπέρι σε σπιρτόζικο ντρέσινγκ από τζίν­τζερ, ενώ τα veggie fajitas είναι πλούσια σε γεύση και κερδίζουν πόντους και μια ενδιαφέρουσα υφή χάρη στο σουσάμι που «στολίζει» τα al dente λαχανικά. Καινούργιος πειρασμός αλ αμερικέν οι τηγανητές πατάτες loaded buffalo fries, με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε πικάντικη σάλτσα, blue cheese και φρέσκο κρεμμυδάκι, που προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα κάψα σε δόσεις, η οποία κοντράρεται με λίγο σέλερι.

Δίπλα σε αυτά και άλλα καινούργια πιάτα οι κλασικές αξίες, που παραμένουν στον κατάλογο και ζητάνε τη συντροφιά των καλοφτιαγμένων signature και κλασικών κοκτέιλ του καταλόγου ή της άρτι αφιχθείσας Fridays IPA· πρόκειται για την επετειακή χειροποίητη, απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπίρα των «Fridays», με φρουτώδη αρώματα κι έντονη επίγευση. Οι ποσότητες είναι περιορισμένες και θα τη βρείτε για όσο κρατήσει σε όλα τα «TGI Fridays» της πόλης, που πλέον έχουν φορέσει και τα χριστουγεννιάτικα τους.

Δώστε βάση...

Orange & walnut salad

«TGI Fridays»: 21 χρόνια το Κεφαλάρι έχει Παρασκευή - εικόνα 1

Καλοδιαλεγμένα φύλλα μαρουλιού με καραμελωμένα καρύδια, cranberries, flakes παρμεζάνας και φινίρισμα από ωραία βινεγκρέτ βαλσαμικού και φρέσκο πορτοκάλι φτιάχνουν μια υγιεινή σαλάτα, ισορροπημένη και χορταστική, που στέκει και σαν κύριο πιάτο.

Goat cheese & truffle burger

«TGI Fridays»: 21 χρόνια το Κεφαλάρι έχει Παρασκευή - εικόνα 2

Το πανέ κατσικίσιο τυρί γίνεται ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο ζουμερό μπιφτέκι, ψημένο medium well, με την τρουφάτη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα toppings, όπως τα σοταρισμένα μανιτάρια και οι ροδέλες κρεμμυδιού, σε ένα μπέργκερ βαθιάς νοστιμιάς.

Brumble

«TGI Fridays»: 21 χρόνια το Κεφαλάρι έχει Παρασκευή - εικόνα 3

Ένα perfect serve του κλασικού κοκτέιλ με ισορροπημένη γεύση, νότες δροσιάς από τα blackberries αλλά και στοιχεία φυτικότητας από το δυόσμο. Ενδιαφέρουσα και η Blood Orange Margarita, όπου τα bitters σοκολάτας και το toffee προσφέρουν ένα twist στην κλασική συνταγή.

Περισσότερες πληροφορίες

TGI Fridays

Κολοκοτρώνη 35, Πλ. Κεφαλαρίου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.