Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο και λαμπερό «JuJu Bar & Restaurant»

Το ολοκαίνουργιο bar-restaurant, με το οποίο το «Divani Caravel» κάνει «επίθεση» στο lifestyle γαστρονομικό σκηνικό της πόλης, κερδίζει τις εντυπώσεις με το «καλησπέρα».

Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο και λαμπερό «JuJu Bar & Restaurant»

Καθισμένος στην ατμοσφαιρική ξύλινη μπάρα, δυσκολεύομαι να πάρω τα μάτια μου από την εντυπωσιακή σε μέγεθος ψηφιακή οθόνη που προβάλλει ασπρόμαυρα καρέ σε loop, επεξεργασμένα με τρόπο που θυμίζει video art. Αλλά και ο υπόλοιπος χώρος είναι ιδιαίτερα χαρισματικός: το σκούρο ξύλο σε συνδυασμό με τον κατάλληλο φωτισμό από τη μία προικίζουν το «JuJu» με μητροπολιτική αύρα, από την άλλη όμως υπάρχουν και στοιχεία που ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα, όπως η sleek ολόμαυρη κολόνα με το χρυσό φινίρισμα που μαγνητίζει το βλέμμα, οι πετρόλ στόφες στις αρ ντεκό πολυθρόνες και στους καναπέδες, η θέα στη νυχτερινή λεωφόρο μέσα από τις γρίλιες των μεγάλων παραθύρων, οι πίνακες με τα σουρεαλιστικά μοτίβα σε έντονα χρώματα που φτιάχτηκαν επί παραγγελία για να κουμπώσουν με το γενικότερο concept του χώρου που εμπνέεται από το σουρεαλιστικό σύμπαν της ταινίας «8 1/2».

Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο και λαμπερό «JuJu Bar & Restaurant» - εικόνα 1

Έτσι τα signature cocktails που δημιούργησε ο Αλέξανδρος Ευστρατιάδης φέρουν τα ονόματα των ηρώων της εμβληματικής δημιουργίας του Φεντερίκο Φελίνι, όπως το πολύ ενδιαφέρον Saraghina, με βάση ένα φλογερό ρούμι αρωματισμένο με εσπρέσο και τσίλι, και σε περίπτωση που δεν θέλετε να φάτε κανονικά, αλλά να απολαύσετε την ατμόσφαιρα του μπαρ και τις happy μουσικές του DJ, θα βρείτε ωραία bar bites για να τα ταιριάξετε. Κάποια από αυτά περιλαμβάνονται και στην κάρτα του εστιατορίου, όπως η ιδιαίτερη τυρόπιτα σε φύλλο κανταΐφι με ξινούτσικο τσάτνεϊ μανταρινιού και τραγανό κραμπλ φουντουκιού, αποτελώντας ένα τρόπον τινά γευστικό προοίμιο της κουζίνας του σεφ Σάββα Ληχανίδη.

Το πολυσυλλεκτικό μενού αφιερώνει σεβαστό μέρος σε κλασικές γεύσεις που αποδίδονται με σύγχρονο πνεύμα: οι γαρίδες κοκτέιλ, λ.χ., βγαίνουν από το ποτήρι τους κι έρχονται ξαπλωμένες σε πιάτο με πικάντικη μαγιο­νέζα και δροσιστικά baby gems για ωραία παρέα, ενώ ο μουσακάς αποδομείται σε μια κλασικότροπη κροκέτα μελιτζάνας, που συνοδεύεται από μαρμελάδα ντομάτας και τελείες ωραίας μπεσαμέλ. Από εκεί και πέρα, το γευστικό εύρος κυμαίνεται από το ζουμερό μπέργκερ 8 1/2 (ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στο dirty burger του δρόμου και σε ένα πιο «εστιατορικό») και το πολύ καλό φουαγκρά σοτέ με αποξηραμένα σύκα και σοκολάτα σε διάφορες υφές μέχρι ένα μοσχάρι παγιάρ κι ένα σατομπριάν για όσους θέλουν να το ρίξουν έξω με αύρα απ’ τα παλιά. Σε αυτό το νεο-αστικό mood βρίσκονται και τα επιδόρπια, από τα οποία επιλέξαμε την ανάλαφρη Αλάσκα και το «πειραγμένο» Mont Blanc.

Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο και λαμπερό «JuJu Bar & Restaurant» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
10/11/2025

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.