Αέρας ανανέωσης πνέει στην κορυφή του «Public» του Συντάγματος. Ο χώρος του Public Café ντύθηκε στα λευκά και δεν άλλαξε μονάχα η διάταξη, δημιουργώντας έτσι ζεστές γωνιές, αλλά και η γευστική διάθεση, καθώς τα ηνία της κουζίνας ανέλαβε ο Στέφανος Στεφανίδης («Big Kahuna»). Παράλληλα, ξετυλίγεται ακόμα ένα ενδιαφέρον σενάριο που φέρνει στην Αθήνα γεύση από Κυκλάδες μες το χειμώνα.
Η αρχή γίνεται με την όλο και πιο γαστρονομικά ζωηρή Τήνο και την «Μαραθιά» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) του Μαρίνου Σουράνη, τρεις συνταγές του οποίου θα προσφέρονται ως πιάτα ημέρας – λαχανοντολμάδες γιαλαντζί με ρύζι και ρεβύθια φαλαταδιανά, κριθαρότο με άγρια τηνιακά μανιτάρια και ντόπια παλαιωμένη γραβιέρα αλλά και κέικ μήλου με γλάσο καραμέλας γάλακτος για μια γλυκιά πινελιά -, ενώ την ίδια στιγμή η καινούργια βιβλιοθήκη πλάι στο μπαρ θα γεμίσει με βιβλία από το Public για το νησί. Το τηνιακό παρών στην Αθήνα θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου παραδίδοντας τη σκυτάλη στα κυκλαδίτικα γλυκά των Χριστουγέννων για την περίοδο των γιορτών.
Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα | 2103239101