To «Casa Azul» μας καλωσορίζει στο μικρό Μεξικό της Θηβών

Το φρέσκο all day bar-restaurant συντονίζει το Περιστέρι στους καυτούς λατινοαμερικάνικους παλμούς της εποχής, με πειστικές γεύσεις και ωραία ατμόσφαιρα.

To «Casa Azul» μας καλωσορίζει στο μικρό Μεξικό της Θηβών

Φαίνεται τελικά πως και στο Περιστέρι ιστορία γράφουν οι παρέες. Μια ομάδα φίλων και συνεργατών που ξεπήδησε από τους κόλπους του «Café-Café», του μαγαζιού που πυροδότησε την πιάτσα της Βεάκη, κι επιβιβάστηκε στη συνέχεια στο άρμα του σούσι ανοίγοντας το πολύ επιτυχημένο «Yuzu», επέλεξε εδώ και λίγο καιρό να βηματίσει και σε ρυθμό λατινοαμερικάνικο.

Casa Azul
Καθισμένος στην «κρυμμένη» αυλή του «Casa Azul», με το σιντριβάνι και το λουλουδιασμένο χάρτη της Λατινικής Αμερικής σε εντυπωσιακό mural, δεν γίνεται να μην αποδώσεις εύσημα καταρχήν για την ατμόσφαιρα. Ζωηρά χρώματα παντού, «γιρλάντες» με γυμνούς γλόμπους πάνω από το κεφάλι μας, έντονη πατίνα τόσο στα δωμάτια όσο και στο κέλυφος του «Μπλε Σπιτιού», που παίρνει το όνομά του από την κατοικία της Φρίντα Κάλο στο Κογιοακάν, υλοποιούν επιτυχημένα την ατμόσφαιρα μιας hacienda κάπου στο Μεξικό.

Οι προτάσεις του νεαρού σεφ Χάρη Ξυγκάκη προσφέρουν μια «φιλική προς τον χρήστη» εκδοχή της λατινοαμερικάνικης κουζίνας, νόστιμη και καλοβαλμένη, και συντονίζονται όμορφα με την all day φιλοσοφία του χώρου, που ξεκινάει από νωρίς με brunch latino και το πηγαίνει μέχρι αργά με signature cocktails και μουσικές cumbia και tropical. Τα σουβλάκια anticucho λ.χ. έρχονται με ζουμερά κομμάτια από μπούτι κοτόπουλο και μαρινάδα aji Amarillo που «ακούγεται»: ένας περουβιανός «μεζές» που αξίζει να βρει τη θέση του στο τραπέζι.

To «Casa Azul» μας καλωσορίζει στο μικρό Μεξικό της Θηβών - εικόνα 2

Οι σάλτσες και οι τορτίγιες παρασκευάζονται στην κουζίνα, κάτι που αντανακλάται στη γεύση που έχουν για παράδειγμα τα tacos barbacoa με sour cream, ενώ τα κυρίως πιάτα με βάση το κρέας, όπως το πολύ καλό μοσχαρίσιο διάφραγμα La Falda από Black Angus με σάλτσα ζαχαροκάλαμου, ψητό πράσο και τη στάχτη του, έχουν το ατού ότι ψήνονται σε φούρνο Monolith, διατηρώντας χυμούς και αρώματα. Οι πιο φιλοπερίεργοι αξίζει να ποντάρουν για το τέλος στο Coco Azul, μια ξεχωριστή σούπα καρύδας που ισορροπεί θαρραλέα μεταξύ γλυκού και όξινου.

Δώστε Βάση...

To «Casa Azul» μας καλωσορίζει στο μικρό Μεξικό της Θηβών - εικόνα 3

...στα Zanahorias Caramelizadas

Ζουμερά και μαστόρικα ψημένα, τα πρωτότυπα καραμελωμένα καρότα έχουν έμφυτη γλύκα, που κάνει ωραίο κοντράστ με το αλμυρό του τραγανού τσορίθο και δροσερή συνοδεία από κρέμα λάιμ.

...στο Jarrete de Cerdo

Το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής, ωστόσο εκείνο που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το όλο ουσία χυλωμένο ρύζι που το συνοδεύει, πασπαλισμένο με κατσικίσιο τυρί και τραγανά φυλλαράκια βασιλικού.

...στην Chocolate Fiesta

Η σοκολάτα κάνει γιορτή σε ένα πληθωρικό, σχεδόν αμαρτωλό mix από αφράτη μους σοκολάτας με φουρνιστούς κύβους λευκής σοκολάτας κι εξαιρετικά churros, αέρινα και πολύ σωστά τηγανισμένα.

Περισσότερες πληροφορίες

Casa Azul (La)

Θηβών 143 & Πελοπίδα 13, Περιστέρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
08/10/2025

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.

Το κυριακάτικο brunch με θέα επιστρέφει στο New Hotel

Πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του New Hotel επιστρέφουν για να τα απολαύσεις.

Γιατί φέτος το καλοκαίρι όλοι στην Πάρο μιλούσαν για την "Πεζούλα"

Το καινούργιο καφενείο στο χωριό Μάρμαρα δείχνει το δρόμο για την τίμια μαγειρική που έχει ανάγκη το νησί.

Γιατί τώρα έχεις την καλύτερη ευκαιρία να δοκιμάσεις τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Αν ετοιμάζετε απόδραση για τη Θεσσαλονίκη, αυτή η λίστα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να απολαύσετε τις καλύτερες γεύσεις της σε μοναδικές τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό happening της χρονιάς. Αν, πάλι, δεν ετοιμάζετε, αυτή η λίστα ίσως σας κάνει να το ξανασκεφτείτε…

Στην Ηλιούπολη, για το ολοκαίνουριο 'Son Athens'

Το νέο εστιατόριο στη ζωηρή γειτονιά των ΝΠ έκανε μόλις ντεμπούτο, με τολμηρό φαγητό, αγάπη για το κρασί και ψαγμένες μουσικές.

Οι νέες προσθήκες στο μενού του ‘Μυστικού Κήπου’ δεν πρέπει να μείνουν μυστικές

Έφτασαν τα καινούργια πιάτα του Μυστικού Κήπου και ιδού τι μας γυάλισε.