Από το γλυκό κρεμμύδι walla walla που ταξίδεψε το 19ο αιώνα από την Κορσική στις ΗΠΑ παίρνει την ονομασία του το ολοκαίνουργιο wine resto και κάβα που ανοίγει σε λίγες ημέρες στην ανεβασμένη εναλλακτική πιάτσα της Αρχελάου στο Παγκράτι. Ο χώρος σε jap ζεν ύφος, με ξεκούραστα χρώματα, κάποιες πετρόλ και τουρκουάζ πινελιές, τραπέζια και μπάρα, ξετυλίγει την αγάπη των πολυταξιδεμένων ιδιοκτητών του για το κρασί, το οποίο πρωταγωνιστεί. Περί τις 700 ετικέτες αριθμεί η λίστα, με κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα (και ιδιαίτερη έμφαση στα natural wines), τα οποία μπορείτε να αγοράσετε για το σπίτι ή να τα απολαύσετε στο τραπέζι με cork fee. Ασφαλώς δεν λείπουν οι επιλογές σε ποτήρι, ούτε και οι προτάσεις για φαγητό.
Το μενού διά χειρός Κώστα Τσίγκα συγκεντρώνει γεύσεις του κόσμου με east meets west διαθέσεις κάνοντας στάσεις κάπου στην Ασία για bao bun με χοιρινό στήθος και σάλτσα από τζίντζερ, στο Μεξικό για taco με ψητές γαρίδες και σπιτική μαγιονέζα λάιμ, αλλά και λίγο πιο κοντά μας, για νιόκι με guanciale, μανιτάρια και παρμεζάνα ή για μια αλλιώτικη προβατίνα με κάρυ, ανανά και κους κους.
Walla Walla | Αρχελάου 7, Παγκράτι | 2107230832