Πανευρωπαϊκό συνέδριο για το αύριο του ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού

Το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας έρχεται στο Ζάππειο.

Πανευρωπαϊκό συνέδριο για το αύριο του ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού

Σε μια εποχή που πολύς λόγος γίνεται για τη σημασία του γαστρονομικού τουρισμού και τα μεγάλα οφέλη που πηγάζουν από αυτόν, όπως τα οικονομικά αλλά και η πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με αυτόν τον προβληματισμό συντονίζεται και το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που έρχεται στο Ζάππειο το τριήμερο 19-21/10. Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση των Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) της Ευρώπης που η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» πέτυχε φέτος με συντονισμένες ενέργειες να φέρει στην Αθήνα.

Κεντρική εκδήλωση του τριημέρου θα είναι το συνέδριο «Η Ευρώπη των Γεύσεων – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» με συμμετοχή εκπροσώπων από δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες, και στόχο την διερεύνηση και ανάδειξη των δυνατοτήτων για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στη χώρα μας, με ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικά πιστοποιημένα Ελληνικά προϊόντα και τα τοπικά εδέσματα καθώς και στην ιδιαίτερη εκτενή γκάμα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα. Η είσοδος είναι δωρεάν τόσο στην έκθεση τοπικών ελληνικών προϊόντων (19-20/10, 10 π.μ.-8 μ.μ. και 21/10, 4-8 μ.μ.) όσο και στο συνέδριο (20/10, 4-8 μ.μ.).

i Ζάππειο Μέγαρο | 19-21 Οκτωβρίου | Πληροφορίες στο 2110129575.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
10/11/2025

Μαμαλούκα: Γιορτάζει εφτά χρόνια με pop up menu και ένα διήμερο γεύσεων που αξίζει να δοκιμάσεις

Το δημοφιλές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε μία γιορτή γεύσεων με επίκεντρο την Ελλάδα. Ιδού όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε.

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.