Ξεκινά το Escaping South Festival

To πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ που τιμά την κουλτούρα των Νότων του κόσμου σηκώνει αυλαία στη Ρόδο.

Ξεκινά το Escaping South Festival

Μας αρέσει που η Ρόδος φαίνεται να συνειδητοποιεί σταδιακά τη σημασία του γαστρονομικού τουρισμού, μέσα από ενδιαφέρουσες ενέργειες σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, όπως το Escaping South Festival που ξεκινά την Κυριακή 7/10. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ξενοδοχείου «Lindian Village» στη Νότια Ρόδο, γεγονός που έχει τη σημασία του καθώς στοχεύει στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών που ενώνουν τις νότιες περιοχές των χωρών αυτού του κόσμου.

Με άξονα τη γαστρονομία και την τέχνη, το φεσιβάλ εστιάζει σε τρεις τιμώμενους νότους διαφορετικών χωρών, στους οποίους αφιερώνεται ένα διήμερο εκδηλώσεων - για την παρθενική φετινή διοργάνωση, επίτιμοι νότοι είναι αυτοί της Ρόδου, της Ιταλίας και της Γαλλίας. Την επιμέλεια των γαστρονομικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ έχει ο βραβευμένος σεφ Τάσος Μαντής, ο οποίος θα υποδεχθεί σημαντικούς σεφ, ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις αγκαλιάζουν τα εικαστικά, το θέατρο, τη μουσική κ.α., πάντα με στόχο την προβολή του νότιου πολιτισμού κάθε χώρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Νότια Ρόδος 7 – 8 Οκτωβρίου 2018
Ο Θάνος Φέσκος, assistant head chef του 3άστερου «Geranium» στην Κοπεγχάγη, θα παρουσιάσει την παράδοση τον πολιτισμό και την εξέλιξη της νότιας Ρόδου μέσα από τα μάτια του.

Νότια Ιταλία 9 – 10 Οκτωβρίου 2018

Περπατώντας στους αρωματικούς κήπους του ξενοδοχείου, η ιταλίδα chef Alessandra Russo (Research & Development Chef στον όμιλο εστιατοριών του Simon Rogan καθώς και στο νέο του εστιατόριο Αulis στο Λονδίνο) θα ετοιμάσει ένα μενού που θα συνδυάσει τα αρώματα και της γεύσεις της νότιας Ιταλίας. Παράλληλα, η ομάδα του βραβευμένου Odori Vermuteria Di Athene, με επικεφαλής τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, θα παραδώσουν μάθημα παρασκευής βερμούτ, με τη χρήση βοτάνων από τον κήπο του ξενοδοχείου.

Νότια Γαλλία 11 – 12 Οκτωβρίου 2018
Γαστρονομικό ταξίδι με τον γάλλο chef Paul Burgalières, head chef του διάστερου L’enclume, στην κοσμοπολίτικη νότια Γαλλία των Καννών και του Σεν Τροπέ, την Αβινιό και τη Μασσαλία.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/11/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μαμαλούκα: Γιορτάζει εφτά χρόνια με pop up menu και ένα διήμερο γεύσεων που αξίζει να δοκιμάσεις

Το δημοφιλές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε μία γιορτή γεύσεων με επίκεντρο την Ελλάδα. Ιδού όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε.

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.