Στη «Μπεμπέκα» δοκιμάζεις γεύσεις από σπίτι

Νέες προτάσεις και οικεία classics με το άγγιγμα μιας μαγείρισσας/μαμάς στο φθινοπωρινό μενού του μοντέρνου μεζεδοπωλείου, που γεμίζει ακόμη και τις καθημερινές.

Στη «Μπεμπέκα» δοκιμάζεις γεύσεις από σπίτι

Βράδυ Τρίτης στο Χαλάνδρι, ένα από τα πρώτα με πραγματικό φθινοπωρινό κρύο. Η αρχική μας ιδέα για μια βραδιά στην ατμοσφαιρική αυλή της «Μπεμπέκας» γίνεται γρήγορα όνειρο θερινής νυκτός κι έτσι αποζητούμε τη θαλπωρή στο εσωτερικό της παλιάς χαλανδριώτικης μονοκατοικίας, δυο βήματα από την κεντρική Παπανικολή. Οι σάλες της, διακοσμημένες με νοσταλγικά παιδικά μοτίβα σε ποπ ύφος, δεν θα αργήσουν να γεμίσουν σε πείσμα τόσο του καιρού όσο και των καιρών. Ένα κυρίως νεανικό μείγμα από παρέες και ζευγαράκια μοιράζεται στις δύο μπροστινές αίθουσες, οι λίγο μεγαλύτερες ηλικίες προτιμούν την τρίτη και λίγο πιο απομονωμένη αίθουσα, ενώ από τα ηχεία ακούγονται έντεχνα κι ελαφρολαϊκά.

Η διαδικασία να σημειώσεις μόνος σου την παραγγελία στον κατάλογο που έρχεται σε μια κόλλα χαρτί είναι διασκεδαστική, ίσως και χρονοβόρα για τις αναποφάσιστες παρέες, καθώς το μενού αριθμεί πάνω από 50 προτάσεις σε μεζέδες και πιάτα. «Το κατσικίσιο τυρί είναι το μόνο μη ελληνικό προϊόν που χρησιμοποιούμε», μας λέει η κ. Δέσποινα, ψυχή της κουζίνας και μητέρα της ιδιοκτήτριας Γεωργίας Κατσαρά, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης που χρησιμοποιεί το μαγαζί – το ψωμί τους το προμηθεύονται από φούρνο της Χαλκίδας, οι ελιές είναι παραγωγής τους, το μέλι από την ορεινή Ναυπακτία, το φοινικέλαιο απαγορεύεται διά ροπάλου.

Στη «Μπεμπέκα» δοκιμάζεις γεύσεις από σπίτι - εικόνα 1

Οι γεύσεις καλύπτουν το φάσμα από το οικείο μέχρι το ελαφρώς νεωτεριστικό, σταχυολογώντας παράλληλα συνταγές και ΠΟΠ προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως οι ωραία πικάντικοι ντοματοφαβοκεφτέδες με έμπνευση από τις Κυκλάδες, που σερβίρονται με ένα ελαφρύ και δροσιστικό ντιπ τζατζικιού, και οι τυρολουκουμάδες, που αποκτούν ένταση χάρη στη μαρμελάδα πορτοκαλιού. Το εξαιρετικό τηγάνι της κ. Δέσποινας φαίνεται και σε άλλα ορεκτικά, με αποκορύφωμα τα ονομαστά στικ κολοκυθιού (τραγανά εξωτερικά, χυμώδη και γλυκά εσωτερικά) και το αφράτο «πακετάκι» πικάντικης φέτας σε φύλλο με μέλι και σουσάμι.

Στη «Μπεμπέκα» δοκιμάζεις γεύσεις από σπίτι - εικόνα 2

Εναλλακτικά μπορείτε να ποντάρετε στο κατσικίσιο τυρί που λέγαμε νωρίτερα, το οποίο στολίζει μια αρκετά νόστιμη μπρουσκέτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, και στις καλοφτιαγμένες σαλάτες, που έρχονται σε περιποιημένα μπολ· μας άρεσαν ιδιαίτερα αυτή του καταστήματος με την απαλή βινεγκρέτ εσπεριδοειδών και η πολύ αρωματική πλιγουροσαλάτα. Η αφράτη και τρυφερή σκορδάτη σπλήνα δεν είναι απλά ένα σπάνιο πιάτο αλλά και μια από τις καλύτερες στιγμές της «Μπεμπέκας». Την ακολουθεί από κοντά ένας θαυμάσιος κόκορας κοκκινιστός με χοντρό μακαρόνι και σάλτσα ελαφριά, σχεδόν διάφανη. Στο κριθαρότο με φρέσκα μανιτάρια, λάδι τρούφας και παπαρουνόσπορο, πάλι, το ζυμαρικό θα άντεχε και λιγότερο βράσιμο.

Στη «Μπεμπέκα» δοκιμάζεις γεύσεις από σπίτι - εικόνα 3

Ήπια σε γλύκα είναι τα επιδόρπια: το μιλφέιγ φτιάχνεται τη στιγμή της παραγγελίας σε σπασμένη εκδοχή με αφράτη κρέμα, η πορτοκαλόπιτα έχει τρυφερή κρούστα κι έντονα αρώματα κανέλας. Λίγες μπίρες, χύμα κρασί και λογαριασμός που δεν ζαλίζει την τσέπη.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/11/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μαμαλούκα: Γιορτάζει εφτά χρόνια με pop up menu και ένα διήμερο γεύσεων που αξίζει να δοκιμάσεις

Το δημοφιλές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε μία γιορτή γεύσεων με επίκεντρο την Ελλάδα. Ιδού όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε.

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.