Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy»

Τι θα δοκιμάσουμε στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο στις παρυφές του Παγκρατίου, που πλέον μας στρώνει το τραπέζι και το μεσημέρι;

Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy»

Ανανεωμένο ξεκίνησε τη νέα σεζόν το ατμοσφαιρικό εστιατόριο που δημιούργησαν πριν λίγους μήνες οι δύο νεαροί σεφ Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς στις παρυφές του Παγκρατίου, κάνοντας το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο ύστερα από την θητεία τους σε αξιόλογα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στρώνοντας πλέον τραπέζια και στον ήσυχο πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα, ακριβώς μπροστά στο νεοκλασικό που στεγάζει το «Alficon Speakeasy Gastronomy», ανοίγουν εδώ και λίγες ημέρες από το μεσημέρι με μια ξεχωριστή κάρτα με ωραίες ιδέες για lunching in style που περιλαμβάνει από σκιουφιχτά με απάκι και μυζήθρα, και πλιγούρι με χτένια και αχλάδι μέχρι τυλιχτό μοσχαρίσιο μάγουλο.

Κάποια πιάτα δίνουν μάλιστα δίνουν το παρών και στο καινούργιο τους βραδινό μενού, σε μοντέρνο ύφος και αυτό, λίγο πιο επίσημο και με έμφαση στα υλικά της εποχής: σκουμπρί καπνισμένο σε πευκοβελόνες με μπρόκολο, παντζάρι και crumble από αμύγδαλο και καρύδι, κριθαρότο με σπανάκι, καλαμάρι και εσπούμα από εσπεριδοειδή αλλά και μυλοκόπι τυλιγμένο σε σέσκουλο, με κουνουπίδι και ποπ κορν από την πέτσα του ψαριού είναι ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν.

Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy» - εικόνα 1
Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/11/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μαμαλούκα: Γιορτάζει εφτά χρόνια με pop up menu και ένα διήμερο γεύσεων που αξίζει να δοκιμάσεις

Το δημοφιλές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε μία γιορτή γεύσεων με επίκεντρο την Ελλάδα. Ιδού όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε.

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.