Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου

Το στιλάτο «The Odeon» άνοιξε εδώ και λίγες ημέρες τις πόρτες του στο Κολωνάκι.

Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου

Μετά την ιταλική, ο επιχειρηματίας του «Giacomo» της Κηφισιάς Δήμος Στασινόπουλος ύψωσε και γαλλική γευστική σημαία, αυτήν τη φορά στο Κολωνάκι. Το στιλάτο «The Odeon» άνοιξε εδώ και λίγες ημέρες τις πόρτες του στην οδό Βαλαωρίτου, διαμορφωμένο από την interior designer Αφροδίτη Μπονάτσου σε ύφος γαλλικού μπιστρό, ταιριαστό με το all day μενού διά χειρός του Δημήτρη Σταμούδη.

Σε αυτό βρίσκουν τη θέση τους από ένα ταρτάρ τόνου με αβοκάντο και κόλιανδρο και νοσταλγικές γαρίδες κοκτέιλ με σπανάκι μέχρι πάπια κονφί με πουρέ γλυκοπατάτας σε σάλτσα από μύρτιλα, ριζότο γαρίδες με σαφράν και λεμόνι, ακόμα και χοιρινό σνίτσελ αλά μιλανέζε. Όσο περνά η ώρα το βλέμμα στρέφεται προς τη μπάρα με τα signature cocktail του Πέτρου Δανέζη και την ενδιαφέρουσα spirits list που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα premium ουίσκι.

Η δράση πάντως ξεκινά καθημερινά από νωρίς το πρωί με κρουασάν, μπριος, κροκ μεσιέ, ομελέτες και μπαγκέτες, και συνεχίζεται μέχρι τα μεσάνυχτα – το καμπανάκι για την τελευταία παραγγελία στην κουζίνα είναι στις 11 μ.μ.

Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου - εικόνα 1
Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/11/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μαμαλούκα: Γιορτάζει εφτά χρόνια με pop up menu και ένα διήμερο γεύσεων που αξίζει να δοκιμάσεις

Το δημοφιλές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε μία γιορτή γεύσεων με επίκεντρο την Ελλάδα. Ιδού όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε.

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.