Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα

Με γεύσεις κλασικά μεξικάνικες και ορισμένα twists, ωραίο αμπαλάζ και καλή αναλογία value for money, δεν είναι να απορείς που το καινούργιο έθνικ εστιατόριο της Απόλλωνος έχει γίνει ήδη στέκι.

Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα

Περνώντας απέξω, αποκλείεται να μην κοντοσταθείς για να κοιτάξεις το πολύχρωμο μικροσύμπαν του: μια mamacita ανεμίζει φουριόζα τη φούστα της σε ολόσωμη τοιχογραφία, ο άλλος τοίχος είναι κεντημένος όλος με memorabilia της Dia de los Muertos και καδράκια της Φρίντα Κάλο, πάνω από τα τραπέζια κατεβαίνουν ψάθινα αμπαζούρ σε διάφορα χρώματα, σκορπίζοντας γλυκό φως στο χώρο, ενώ στο βάθος η κουζίνα και η μπάρα είναι ντυμένες μέχρι τη μέση με ένα «παραβάν» από φωτιζόμενα πλακάκια. Είναι πράγματι όμορφο το καινούργιο μεξικάνικο που εγκαταστάθηκε το καλοκαίρι στην Απόλλωνος, βάζοντας άλλη μία έθνικ πινελιά στο παλλόμενο αθηναϊκό downtown.

Απλό βράδυ καθημερινής και τριγύρω μας τρώνε αρκετοί ξένοι, που συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» στην πόλη μας, όπως και πολλοί Αθηναίοι, που έχουν κάνει ήδη το «Mamacita» στέκι τους – βοηθάνε ιδιαίτερα σε αυτό η καλή σχέση ποιότητας-τιμής και το χαλαρό attitude του χώρου. Με θητεία σε γνωστά μαγαζιά του είδους (από το αθηναϊκό «Mi Sueno» μέχρι το «Barcelonica» της Θεσσαλονίκης), ο Jose Arcas (για τους φίλους Pepe) έχει διαμορφώσει έναν περιεκτικό κατάλογο που σου προσφέρει όσα θα περίμενες σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο (tacos, quesadillas, fajitas, burritos κ.λπ.), αλλά με ορισμένα twists.

Η σαλάτα Que Padre έρχεται πληθωρική, με πολλές πρασινάδες σε δροσερό ντρέσινγκ, κοτόπουλο, καλαμπόκι και γυαλιστερές φέτες αβοκάντο, και στέκει θαυμάσια και ως κύριο πιάτο, ενώ το πανταχού παρόν πια σεβίτσε εδώ κλείνει το μάτι στις γαρίδες κοκτέιλ και σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι, με μπόλικα κομμάτια από φιλεταρισμένο λαβράκι, έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και στικ γλυκοπατάτας για ποικιλία υφών. Πιο απαλό απ’ όσο θα περιμέναμε το chili con carne, με ωραία αψάδα η quesadilla με τσορίθο, κερδίζει επιπλέον πόντους χάρη στο καλοφτιαγμένο γκουακαμόλε του μαγαζιού.

Δώστε βάση...

...στο tacos combo

Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα - εικόνα 1

Ένα από τα πλέον αβανταδόρικα πιάτα στο «Mamacita». Τρία ζευγάρια tacos έρχονται ανάσκελα, σε μια όμορφη ξύλινη πιρόγα, καθένα με το δικό του ξεχωριστό στιλ: κοτόπουλο ελαφροτηγανισμένο και ζουμερό, με αβοκάντο και τυρί, σιγοψημένο, τρυφερό χοιρινό με pico de gallo και γκουακαμόλε κι ένα πιο εξοτίκ με γαρίδες, ανανά και σαλατικά.

...στα κοκτέιλ

Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα - εικόνα 2

Αν έχετε κλασικά γούστα, μπορείτε να κινηθείτε ανάμεσα σε μια frozen Margarita ή μια σανγκρία, που αμφότερες σερβίρονται και σε κανάτα. Αξίζει ωστόσο η περιδιάβαση στην υπόλοιπη cocktail list, η οποία κρύβει από ένα δροσιστικό κι ελαφρύ Moscow Mule με ανανά μέχρι την υπερπαραγωγή που ακούει στο όνομα «Mexican Bulldog», με τεκίλα, φρέσκο χυμό από πορτοκάλι και λάιμ, κουαντρό και μια ολόκληρη Corona για topping! Μιλώντας για μπίρες, σημειώστε ότι σερβίρουν και Estrella από βαρέλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/12/2025

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.