«40 Forty» | Στιλάτη νοστιμιά στην παραλία

Από τα πιο δημοφιλή στέκια της αθηναϊκής ριβιέρας, παίζει κομψά και χαλαρά με την καλοκαιρινή διάθεση, με ωραία μοντέρνα κουζίνα και ρομαντικά spots.

«40 Forty» | Στιλάτη νοστιμιά στην παραλία

Από τα πιο δημοφιλή στέκια της αθηναϊκής ριβιέρας, το «40 Forty» παίζει κομψά και χαλαρά με την καλοκαιρινή διάθεση, με ωραία μοντέρνα κουζίνα και ρομαντικά spots.

«40 Forty» | Στιλάτη νοστιμιά στην παραλία - εικόνα 1

Το ξεκίνημα του «40 Forty» στην παραλία του Αστέρα πέρυσι ήταν το προοίμιο μιας σειράς από εντυπωσιακές εξελίξεις στην παραλιακή, με τη δημιουργία του «Four Seasons» να έχει πάρει το δρόμο της. Μετά το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, την ύπαρξη του οποίου αγνοούν πολλοί, και στρίβοντας δεξιά μέσα στην πλαζ, φτάνεις στον κομψό χώρο του εστιατορίου, που δημιουργεί ατμόσφαιρα σεταρισμένη τέλεια με το καλοκαίρι έτσι όπως έχει τοποθετήσει τις πολυθρόνες του πάνω στην άμμο. Υπάρχει κι ένα μεγάλο τραπέζι στην άκρη, πάνω στην ξύλινη προβλήτα, που είναι όλα τα λεφτά για να ρουφήξεις το χάσιμο του ήλιου το σούρουπο, σε ένα σούπερ ρομαντικό σκηνικό με κεριά να ανάβουν μέσα σε εξωτικά φανάρια κι ένα χαλί στρωμένο στην άμμο στο έμπα.

«40 Forty» | Στιλάτη νοστιμιά στην παραλία - εικόνα 2

Η πρώτη σκέψη ήταν να βάλουν απλό φαγητό για την παραλία, ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης όμως είχε τη διαίσθηση να φτιάξει ένα μενού με ευρεία επιλογή πολύ καλών κρεάτων κι έτσι το «40 Forty» έγινε γρήγορα και βραδινό spot εκτός από all day. Φέτος, μάλιστα, μαζί με το beef lab δημιουργήθηκε κι ένα ενδιαφέρον oyster bar. Τα όστρακα που περιλαμβάνει ο σπέσιαλ δίσκος είναι ωραιότατα, με την παράσταση να κλέβουν τα εξαιρετικά στρείδια, που τους πηγαίνουν πολύ οι πέρλες από ξίδι sherry. Το ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου έχει μεγάλη νοστιμάδα και γλυκό umami από μια σάλτσα yuzu με τρούφα, ενώ το φουντούκι τού προσθέτει παιχνίδισμα και η κρέμα wasabi μετρημένη κάψα. Στο ταρτάρ του wagyu, πάλι, περισσεύει η κρέμα και του λείπει η οξύτητα που θα κολάκευε το ωραίο κρέας, ενώ εκείνο με το καβούρι βλέπει τη φρουτώδη γλύκα του να συνδυάζεται πολύ ωραία με μάνγκο, τρούφα και κόλιαντρο.

«40 Forty» | Στιλάτη νοστιμιά στην παραλία - εικόνα 3

Από το φούρνο βγαίνει ραφινάτη, λεπτή και μεστή πίτσα και η λιτή εκδοχή της ως Bianca (μοτσαρέλα, πεκορίνο, μπρεζάολα, λάδι τρούφας και δεντρολίβανο) μου άρεσε πολύ. Τα αλαβάστρινα νιόκι είναι από τα «πρέπει» της κουζίνας σερβιρισμένα με μανιτάρια και γκοργκοντζόλα, με ωραίες νότες Άπω Ανατολής από μέλι με miso. Ωραία και η ιδέα του άψογα ψημένου halibut (ιππόγλωσσο) με γλυκιά νοστιμάδα από κρούστα παλαμίδας, κι εδώ όμως λείπει μια σταλιά κάψα και άρωμα για να κάψει πολλές καρδιές.

Σε ό,τι αφορά το beef lab, το διάφραγμα και ειδικά το βελούδινο flat iron είναι κρέατα αξιώσεων. Οι δε προτάσεις αρμονίας του σομελιέ Βλάσση Θεοδωρακόπουλου είναι πολύ ξεχωριστές, πέρα από την πεπατημένη. Όσο για το φινάλε, από την υπερβολικά γλυκιά τάρτα μοσχολέμονο προτίμησα τη μετρημένα ξινή μους γιαουρτιού με λεβάντα, μέλι, καρύδια και σορμπέ μάνγκο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.