«40 Forty» | Στιλάτη νοστιμιά στην παραλία

Από τα πιο δημοφιλή στέκια της αθηναϊκής ριβιέρας, παίζει κομψά και χαλαρά με την καλοκαιρινή διάθεση, με ωραία μοντέρνα κουζίνα και ρομαντικά spots.

«40 Forty» | Στιλάτη νοστιμιά στην παραλία

Από τα πιο δημοφιλή στέκια της αθηναϊκής ριβιέρας, το «40 Forty» παίζει κομψά και χαλαρά με την καλοκαιρινή διάθεση, με ωραία μοντέρνα κουζίνα και ρομαντικά spots.

«40 Forty» | Στιλάτη νοστιμιά στην παραλία - εικόνα 1

Το ξεκίνημα του «40 Forty» στην παραλία του Αστέρα πέρυσι ήταν το προοίμιο μιας σειράς από εντυπωσιακές εξελίξεις στην παραλιακή, με τη δημιουργία του «Four Seasons» να έχει πάρει το δρόμο της. Μετά το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, την ύπαρξη του οποίου αγνοούν πολλοί, και στρίβοντας δεξιά μέσα στην πλαζ, φτάνεις στον κομψό χώρο του εστιατορίου, που δημιουργεί ατμόσφαιρα σεταρισμένη τέλεια με το καλοκαίρι έτσι όπως έχει τοποθετήσει τις πολυθρόνες του πάνω στην άμμο. Υπάρχει κι ένα μεγάλο τραπέζι στην άκρη, πάνω στην ξύλινη προβλήτα, που είναι όλα τα λεφτά για να ρουφήξεις το χάσιμο του ήλιου το σούρουπο, σε ένα σούπερ ρομαντικό σκηνικό με κεριά να ανάβουν μέσα σε εξωτικά φανάρια κι ένα χαλί στρωμένο στην άμμο στο έμπα.

«40 Forty» | Στιλάτη νοστιμιά στην παραλία - εικόνα 2

Η πρώτη σκέψη ήταν να βάλουν απλό φαγητό για την παραλία, ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης όμως είχε τη διαίσθηση να φτιάξει ένα μενού με ευρεία επιλογή πολύ καλών κρεάτων κι έτσι το «40 Forty» έγινε γρήγορα και βραδινό spot εκτός από all day. Φέτος, μάλιστα, μαζί με το beef lab δημιουργήθηκε κι ένα ενδιαφέρον oyster bar. Τα όστρακα που περιλαμβάνει ο σπέσιαλ δίσκος είναι ωραιότατα, με την παράσταση να κλέβουν τα εξαιρετικά στρείδια, που τους πηγαίνουν πολύ οι πέρλες από ξίδι sherry. Το ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου έχει μεγάλη νοστιμάδα και γλυκό umami από μια σάλτσα yuzu με τρούφα, ενώ το φουντούκι τού προσθέτει παιχνίδισμα και η κρέμα wasabi μετρημένη κάψα. Στο ταρτάρ του wagyu, πάλι, περισσεύει η κρέμα και του λείπει η οξύτητα που θα κολάκευε το ωραίο κρέας, ενώ εκείνο με το καβούρι βλέπει τη φρουτώδη γλύκα του να συνδυάζεται πολύ ωραία με μάνγκο, τρούφα και κόλιαντρο.

«40 Forty» | Στιλάτη νοστιμιά στην παραλία - εικόνα 3

Από το φούρνο βγαίνει ραφινάτη, λεπτή και μεστή πίτσα και η λιτή εκδοχή της ως Bianca (μοτσαρέλα, πεκορίνο, μπρεζάολα, λάδι τρούφας και δεντρολίβανο) μου άρεσε πολύ. Τα αλαβάστρινα νιόκι είναι από τα «πρέπει» της κουζίνας σερβιρισμένα με μανιτάρια και γκοργκοντζόλα, με ωραίες νότες Άπω Ανατολής από μέλι με miso. Ωραία και η ιδέα του άψογα ψημένου halibut (ιππόγλωσσο) με γλυκιά νοστιμάδα από κρούστα παλαμίδας, κι εδώ όμως λείπει μια σταλιά κάψα και άρωμα για να κάψει πολλές καρδιές.

Σε ό,τι αφορά το beef lab, το διάφραγμα και ειδικά το βελούδινο flat iron είναι κρέατα αξιώσεων. Οι δε προτάσεις αρμονίας του σομελιέ Βλάσση Θεοδωρακόπουλου είναι πολύ ξεχωριστές, πέρα από την πεπατημένη. Όσο για το φινάλε, από την υπερβολικά γλυκιά τάρτα μοσχολέμονο προτίμησα τη μετρημένα ξινή μους γιαουρτιού με λεβάντα, μέλι, καρύδια και σορμπέ μάνγκο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.